Tatil parası iade

Tatilde hayal kırıklığı yaşayanlar dikkat! Vaat edilen hizmetleri alamayıp mağdur olduğunu söyleyen tüketici haklı bulundu; tatil parasını geri alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2012 Güncelleme 09 Ocak 2012, 00:00
Tatil parası iade

İÇİNDEKİLER

Tut şirketleri eğer vaatlerini yerine getirmezse, para iadesi yapmak durumunda kalacak. Ankara'daki Çankaya İlçesi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, balayı için aldıkları paket turda anlatılan hizmetlerin verilmediği gerekçesiyle mağdur olduğunu söyleyen çifte, tur şirketinin bin lira geri ödemesine karar verdi.

BALAYI ÇİFTİ DAVA AÇTI
Bir çift, balayı için bir tur şirketinden bin 775 liraya Yunanistan ve İtalya'yı kapsayan paket turu satın aldı. Türkiye'ye dönüşte söz konusu çift hakem heyetine başvurdu. Başvuru dilekçesinde, vaat edilen birçok yere tura katılanların götürülmediği, turun tanıtımında belirtilen şehirlerde konaklanmadığı öne sürüldü. Başvuruyu karara bağlayan hakem heyeti, tüketicinin vaat edilen hizmetlerin karşılığını alamadığına ve firmanın taahhüdünü yerine getirmediğine hükmetti. Tur şirketinin, kararın iptali için tüketici mahkemesinde dava açma hakkı bulunuyor.