Dünyanın gözdesi olduk

Türkiye, emlak piyasasında sıçrama yaptı. Emlakta dünyanın en büyük birliği AFIRE, bu yıl sektöre damga vuracak ülkeleri açıkladı. Türkiye, en dikkat çeken ülkeler arasında yer aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2012 Güncelleme 09 Ocak 2012, 02:16
Dünyanın gözdesi olduk

İÇİNDEKİLER

Yıllık 10 milyar dolar gelir beklenen yabancıya konut satışının önünü açacak mütekabiliyet yasasında son viraja girilirken, emlak piyasasında Türkiye rüzgarı esiyor. Küresel emlak piyasasının en büyük organizasyonu AFIRE, 2012'de sektöre damga vuracak ülkeleri açıkladı. 21 ülkeden dünya devi 200 yatırımcının üye olduğu Washington merkezli Yabancı Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği (Association of Foreign Investors in Real Estate-AFIRE) ve Wisconsin Üniversitesi'nin birlikte hazırladığı 2012 raporuna göre; Türkiye, emlak piyasasında en fazla dikkat çeken ülkeler arasında olacak. 2012'de emlak sektöründe en fazla ticaretin yapılacağı ülkeler arasında BRIC ülkeleri yer aldı. Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in oluşturduğu BRIC ülkelerinin ortasına yerleşen Türkiye, emlakta hızlı bir sıçrama yaptı.

3'ÜNCÜ SIRAYA YERLEŞTİ
Araştırmaya göre; 2012 yılında emlak piyasasında dikkat çekecek ilk ülke Brezilya olacak.
Geçen yıl da sıralamada birinci sırada yer alan Brezilya'yı, Çin takip edecek. Üçüncü sırada ise geçen yılın 7'ncisi Türkiye bulunuyor. Türkiye, en hızlı yükselişi yapacak ülke olacak. 4 ve 5'inci sıralarda Hindistan, Vietnam yer alırken; Meksika 6, Rusya 7'nci olarak dikkat çekiyor. Sıralamaya ilk kez giren Kolombiya 10, Macaristan 12, Katar ise 17'nci oldu. Kentler sıralamasında ise New York 1'inci, Londra 2'nci, Washington 3'üncü sırada yer aldı.

İSTANBUL AVRUPA'DA ÖNDE
İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, Avrupa'da gayrimenkul yatırımı yapılabilecek en uygun 20 şehri belirledi. İstanbul listede 4'üncü sırada yer alarak, Avrupa'nın bir çok kentini geride bıraktı. Listenin ilk sırasında Maceristan'dan Budapeşte yer aldı. Budapeşte'yi, Makedonya'dan Üsküp, Hollanda'dan Amsterdam takip etti.

Kerim ÜLKER

Terim'in İngilizce Basın Toplantısı Hamit Arap spikeri coşturdu Kaleden kaleye gol attı!
Türk'ün kapıyla imtihanı! Buzda dans eden arabalar 2011'in en iyi 5 salağı