İş'i biliyo'rus

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2011 Güncelleme 03 Aralık 2011, 01:50
İş’i biliyo’rus

İÇİNDEKİLER

İş Bankası yurt dışında büyümeye devam ediyor. Banka, Nisan 2011'de 40 milyon dolara aldığı Bank Sofia'nın ismini İş Bankası Rusya olarak değiştirerek, Rusya'da resmen faaliyete başladı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin 2010'da 26 milyar dolar olduğunu, önümüzdeki 5 yılda bu rakamın 100 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

YATIRIMLAR ETKİLEDİ
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'nin de katıldığı açılış töreninde konuşan Bali, "Rusya'da banka satın alma vizyonumuzun temelinde; Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında artarak gelişen ticari ilişkilerin, Türk şirketlerinin Rusya'da yaptığı yatırımların önemli boyutlara ulaşması yer alıyor" dedi.

MARKETTEN KART SATACAK
İşbank Rusya'da öncelikle kurumsal ve ticari bankacılık ağırlıklı bir hizmet sunmayı, bireysel bankacılık faaliyetlerini de geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Bali, şöyle konuştu: "Rusya'da süpermarketlerde kredi kartı pazarlanıyor. Bireysel bankacılıkta büyüme kararı alırsak ülke şartları neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Gerekirse süpermarketlerde kredi kartı satışı yaparız." Bali, fırsat çıkarsa banka da satın alabileceklerini ifade etti.

* İşbank Rusya'nın Moskova şubesinin açılışına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 100 liralık hesap açtırdı. Faiz teklifini reddeden Bakan Çağlayan, "Bugüne kadar hiç faiz almadım ama çok faiz ödedim" dedi.


EKONOMİ SERVİSİ