İndirim sinyali!

Bakan Ergün, hafif ticari araçlarda vergi indirimi sinyali verdi. Ergün, ÖTV artışının 3-5 ay incelendikten sonra yeniden gözden geçirilebileceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2011 Güncelleme 29 Ekim 2011, 00:08
İndirim sinyali!

İÇİNDEKİLER

Lüks otomobil ve hafif ticari araçlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artırımının üzerinden 2 hafta geçerken; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'den otomotiv sektörüne önemli bir açıklama geldi. Ergün, "ÖTV artışı hafif ticari araçların üretimini, satışını, iç pazardaki dengelerini, otomobille arasındaki ilişkiyi nasıl etkileyecek? Bunu 3-5 ay görüp, sonra bir gözden geçirme olabilir" dedi.

'ETKİYE BAKILACAK'
Otomotivdeki ÖTV artışını ağırlıklı olarak cari açıkla ilgili alınan önlemler çerçevesinde görmek gerektiğine işaret eden Ergün, bu artış ile lüks otomobil ithalatının bir miktar önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi. Ergün, şöyle devam etti: "Belki burada tartışılacak olacak konu, hafif ticari araçlardaki ÖTV artışıdır. Zaten bu açıklanırken de, 'cari açıkla ilgili olmadığı, hafif ticari araçla otomobil arasındaki makasın kapatılmasına dönük olduğu' şeklinde açıklandı. Otomobille hafif ticari arasındaki haksız rekabeti ortadan kaldıracak etki meydana getirir mi getirmez mi, bu uygulamayı bir görmemiz lazım. Uygulamayı gördükten sonra belki hafif ticari araçla ilgili ÖTV artışı konusu gözden geçirilebilir."