Veliye zam şoku

Geçen yıl 'Üniforma kalkıyor' söylentisiyle sarsılan okul kıyafeti üreticileri bu yıl yüzde 50 zam yaptı. İlkokul öğrencisinin masrafı 300 TL'yi geçiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2011 Güncelleme 30 Ağustos 2011, 00:00
Veliye zam şoku

İÇİNDEKİLER

Okulların açılmasına yaklaşık 20 gün kala formalara gelen zam vatandaşı kara kara düşündürüyor. Geçtiğimiz yıl 'Okullardan üniforma kalkacak' söylentileriyle işyerleri kapanma tehlikesi yaşayan okul kıyafeti üretici ve satıcıları, bu yıl velilere zam sürprizi yaptı. TAKVİM'in çarşı-pazarda yaptığı araştırmaya göre; eteği, pantolonu, ceketi ve süveteriyle geçen yıl 45-50 TL tutan okul kıyafetlerinin maliyeti bu yıl yüzde 50'ye varan artışla 70-80 TL'yi aşıyor. Buna çanta, kırtasiye ayakkabı, eşofman gibi ihtiyaçlar da eklendiğinde, bir velinin ilköğretim öğrencisi çocuğu için cebinden çıkacak miktar 300 TL'yi geçiyor.

TEZGAHLARA ÇIKTI
Bayramlıklarla birlikte okul kıyafetleri de tezgahlardaki yerlerini aldı. Ayrıca birçok markette bayram standlarının yanında okul kıyafet ve malzemeleri için özel bölümler oluşturuldu. Yetkililer, okul alışverişinin bayramdan sonraki hafta daha da hızlanacağını beklediklerini söyledi. İlköğretim ile orta öğretim kıyafetlerinde fiyat farkı ceket ve gömlekle ortaya çıkıyor. Okul kıyafetlerinin fiyatları semtlere ve mağazalara göre de değişiklik gösteriyor.