Devlere fark attı

Türk savunma sanayi şirketi ASELSAN, dünyanın en büyük savunma sanayi kuruluşları listesinde 80'inci sıraya yükseldi; çok sayıda ABD, Rus ve İsrail firmasını geride bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2011 Güncelleme 15 Ağustos 2011, 00:00
Devlere fark attı

İÇİNDEKİLER

Milli savunma sanayii içinde önemli bir yeri olan savunma sanayii şirketi ASELSAN, dünyanın en büyük savunma sanayii kuruluşları listesinde hızla yükseliyor. ABD merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisince yayınlanan listeye göre 5 yıldır ilk 100 savunma sanayii şirketi içinde (Defense News Top 100) yer alan ASELSAN, önceki yıl 93. sırada, geçen yıl 86. sırada yer almıştı. Üstlendiği projeleri ile başarı grafiğini giderek yükselten ASELSAN, bu yıl 80. sıraya yükseldi. Bu listede yer alan tek Türk firması konumundaki ASELSAN, yakın gelecekte ilk 50'ye girmeyi hedefliyor.

GÖLGEDE BIRAKTI
ASELSAN, başarısı ile savunma sanayiindeki çok sayıda ABD, Rus ve İsrail firmasını da geride bıraktı. Listede birinciliği Amerikan Lockheed Martin firması alırken, onu İngiliz BAE Systems takip etti.

ASLAN PAYI ARAŞTIRMAYA
600 yerli firmaya yan sanayii olarak iş yaptıran ASELSAN, her yıl cirosunun ortalama yüzde 7'sini Ar-Ge faaliyetlerine ayırıyor. ASELSAN'ın Ar-Ge harcamaları, Türkiye'deki tüm savunma sanayii firmalarının araştırmaya ayırdığı payı ikiye katlıyor. ASELSAN, 38 ülkeye, direkt satışın yanı sıra, ürünlerini teknoloji transferi ile ortak üretim çalışmalarını da içerecek şekilde ihraç ediyor.