İşsize rehber olacak 2 bin işsiz aranıyor!

Üniversite mezunu, KPSS'den 70 ve üzeri puan alan 2 bin işsiz, İŞKUR'da 'iş ve meslek danışmanı' olarak istihdam edilecek. Üniversiteliler, diğer işsizlere 'rehberlik hizmeti' verecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2011 Güncelleme 07 Ağustos 2011, 13:47
İşsize rehber olacak 2 bin işsiz aranıyor!

İÇİNDEKİLER

İşsizlikle mücadelede önemli başarılara imza atılırken, Çalışma Bakanlığı, bu mücadelede işsizlerin aktif rol alacağı bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bakanlık, üniversite mezunu işsizler arasından 2 bin kişiye İŞKUR'da 'iş ve meslek danışmanı' olarak iş verecek.

BİREBİR HİZMET
Böylece işsiz üniversitelilerden 2 bini, iş arayanlara rehberlik yapacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR'a kayıtlı her işsizin bir 'iş ve meslek danışmanı' olacağını ve işsizlere birebir hizmet verileceğini açıkladı. "İş arayan herkese 'mesleğe yönlendirme' ve 'iş bulma' hizmeti sunulacaktır" diyen Bakan Çelik, "Ayrıca danışmanlar, kişilerin mesleki ve kişisel özelliklerini dikkate alarak iş ortamına daha iyi uyum sağlamaları için yardımcı olacak. Bu şekilde meslek edinme, iş arama, iş bulma ve işte kalma konusunda birebir, kişiye özgü bir kurs süreci hayata geçirilecektir" şeklinde konuştu. Çelik, uygulama kapsamında, 'kursiyerin doğru kursa ve işsizin doğru işe' yönlendirilmesiyle, işsizlik oranı ve süresinin azaltılmasında ve kaynakların etkin kullanılmasında önemli katkılar atılacağını ifade etti.

TÜRKİYE'DE BİR 'İLK'
Bu amaca yönelik olarak, Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Çelik, şunları kaydetti: "Yaptığımız tüm çalışmaların sonucunda, İŞKUR'da görevlendirilmek üzere iş ve meslek danışmanı alımı sürecini başlattık. Bu amaçla, 360 saatlik İşgücü Yetiştirme Kursları'na Ağustos ayı içinde başlanacaktır. Bu kurslara katılacak 3 bin 500 kişi içinden 2 bin kişi İŞKUR'da çalıştırılacak, meslek danışmanı olarak görev yapacak."

İNTERNETTEN BAŞVURU ALINIYOR
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, şartlara uygun adayların, İŞKUR İl Müdürlükleri'ne müracaat etmek suretiyle veya kurumun internet sitesi üzerinden başvuru yapabileceklerini açıkladı. Adayların, puanı en yüksek adaydan başlamak üzere tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kontenjana göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacağını söyleyen Çelik, şöyle konuştu: "Eğitim sonrasında yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler, 'İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olacak. Başarılı kursiyerlerin Aralık 2011'de göreve başlaması planlanıyor."