4B'li çifte sevinç

Kadroya alınacak sözleşmeli, çalıştığı süreyi yeni görevine ekleyecek. Hak kaybı olmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2011 Güncelleme 07 Haziran 2011, 08:06
4B’li çifte sevinç

İÇİNDEKİLER

Yıllardır kamuda kadro umuduyla çalışan sözleşmeliler çifte sevinç yaşayacak. 205 bin çalışanın kadro hakkı kazanması ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Sözleşmeli olarak geçen süre de memuriyetten sayılacak. Örneğin; 10 yıldır görev yapan personel, 10 yıllık kıdeme sahip olacak. Maaş ve diğer hakları buna göre hesaplanacak.

EMEKLİ HESABI
Böylece sözleşmelilerin hak kaybı olmayacak. Kadroya geçen sözleşmeli personelin sosyal hakları da genişliyor. Sözleşmeliler, iş güvencesi başta olmak üzere tayin, babalık ve ölüm izninden de yararlanabilecek. Sözleşmeli personele, sözleşmelerinin sona ermesi durumunda verilen iş sonu tazminatı, kadroya geçirilirken ödenmeyecek. Bunun yerine sözleşmede geçen sürelere ilişkin kıdem tazminatı hakkı, emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınacak.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ
"Kurumunuz emrinde 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesine / 4924 sayılı Kanun'a tabi sözleşmeli .................... olarak görev yapmaktayım. Kanun Hükmünde Kararname ile memur kadrosuna geçiş hakkı tanınmıştır. Bu hükme istinaden 657 sayılı Kanun'un 4/A maddesine göre memur kadrosuna atamamın yapılmasını talep ederim." İsim, imza...