Facebook pazarı

Arkadaşlık sitesi Facebook şimdi de ticaret aracı oldu. Türk kullanıcılar binlerce hazır müşteriye başta tekstil olmak üzere birçok ürünü pazarlayarak, para kazanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2011 Güncelleme 17 Mart 2011, 10:18
Facebook pazarı

İÇİNDEKİLER

SOSYAL paylaşım sitesi Facebook ticaret için de kullanılır oldu. Sitede, kitaptan ayakkabıya neredeyse her şey satılıyor. Kendi isimleri üzerinden satış yapanlar, ne dükkan kirası ne personel maaşı veriyor. Üstelik, binlerce hazır müşteri için de yorulmadan yüzde 60'a kadar kâr elde ediyor. Facebook'ta kendine açtığı sayfada satış yapanlar, ürünlerin fotoğraflarını albümlerine koyuyor ve altına da ayrıntılarını yazıyor. Hatta, ana sayfasında, 'Kim ürün fotoğraflarına en çok arkadaşını eklerse ona süpriz bir hediye verilecek' diye yazan oluyor.

STOK YOK, ZARAR YOK!
Bu konuda kullanıcıları uyaran uzmanlar, "Tanımadığınız kişilerin tekliflerinden uzak durun" diyor. Tekstil ürünlerini bu yöntemle pazarlayan bir satıcı, "Masrafımız yok, tüm kâr bize kalıyor" dedi. Stok yapılmadığı için ürünün elde kalması gibi bir sorunları olmadığını söyleyen satıcı, "İstenen ürünü 3-5 günde getiriyoruz" diye konuştu. Yasal boşluktan yararlanan bu satıcılar, vergisiz kazancın keyfini sürüyor.