Ülkenin güvenliği KOBİ'lere emanet

Savunma sanayisi içinde yerli payı yüzde 51'e çıktı. Aslan payını kapan KOBİ'ler, yılda 3 milyar doları bulan dev projelere ortak oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2010 Güncelleme 12 Kasım 2010, 10:35
Ülkenin güvenliği KOBİ’lere emanet

İÇİNDEKİLER

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, 2007'de savunma sanayiinde üretimde yerli payını daha da artırmak için KOBİ'lere açılma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde Silahlı Kuvvetler'in ihtiyaç duyduğu teçhizatların üretimine Türkiye'deki organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren KOBİ'ler de dahil edilmeye başlandı. Müsteşarlık, hazırladığı projelerde ana yüklenici firmalara yan sanayi ile birlikte çalışma mecburiyeti de getirdi.

SEKTÖRÜ ATEŞLEDİ
Yüzde 25'lerde seyreden savunma sanayiindeki yerli payı 2009'da yüzde 45'e, 2010'da ise yüzde 50'ye çıktı. Savunma sanayiine iş yapan bini aşkın KOBİ, yılda 3 milyar doları bulan dev projelere ortak oldu. Bu projeler arasında yerli tank, insansız hava araçları, kara ve deniz araçları gibi birçok proje yer alıyor. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, "Türkiye artık savunma sanayiinde kendi yeter bir ülke. KOBİ'lerin yetenekleri ve heyecanları bizleri çok etkiledi. Bu değişim sektörü de ateşledi" dedi.