Birileri sınırsız tüketiyor fakirler sadece izliyor

MÜSİAD'ın Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, gelir dengesizliğinin vicdanları yaralayıp, adalet

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2010 Güncelleme 07 Ekim 2010, 02:37
Birileri sınırsız tüketiyor fakirler sadece izliyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği ve 65 ülkeden 3 bin işadamını bir araya getiren 14. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nin açılışında konuştu. Küresel finans krizinin her ülkeye önemli mesajlar verdiğine dikkati çeken Erdoğan, "Ancak, bu mesajlardan özellikle bir tanesini, bütün bir insanlık olarak çok iyi okumak, anlamak ve gereğini de yerine getirmek durumunda olduğumuz açıktır. Küçük bir köye dönüşen dünyamızda, yoksulun daha da yoksullaştığı, zenginin daha da zenginleştiği bir sistemin sürdürülebilir olmadığı açıktır" dedi.

İŞDAMLARINA ÇAĞRI
Gelir dengesizliğine dikkat çeken Erdoğan, "Bir kesim, sınır tanımaksızın tüketirken, hırsla kazanırken, diğer bir kesimin, küreselleşmenin aracı olan televizyon ve internetten bunu sadece seyrediyor olması, vicdanları yaralamakta, adalet duygusunu zedelemektedir" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: "Özellikle İslam ülkelerindeki işadamları, bizim inançlarımıza, kültürümüze tamamen zıt olan bu eşitsizlik üzerinde daha fazla durmalı. Dünya bu soruna sırtını dönse bile biz sırtımızı dönemeyiz. Dünya sessiz, tepkisiz kalsa bile kalamayız."

VARDAN: TÜRKİYE TARİH YAZIYOR
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan da, Türkiye'nin, son yıllarda önemli mesafeler kaydettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Türkiye mahdut imkanlarını akıllı bir şekilde kullanarak, geliştirdiği sıfır sorunlu dış politikası ve ardından azami ekonomik işbirliği çabalarıyla bugün ticari, sosyal ve kültürel anlamda dünyada tarih yazmaktadır."

AB'YE SERT ÇIKTI
ALMAZSANIZ ALMAYIN
Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği'ne (AB) sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Demokratikleşme yolunda attığımız adımlar, katılım müzakereleri, kabul ederler ya da etmezler hiç önemli değil. Bunu ben kendilerine de söyledim. Eğer bizden cevap bekliyorsanız boşuna bekliyorsunuz. Eğer Türkiye'yi istemiyorsanız çıkın bunu açıklayın. Bizi oyalamayın" diye konuştu.

HER YATIRIMCIYA KAPIMIZ AÇIK

Dünyanın her ülkesinden yatırımcıya en iyi yatırım imkanlarını sunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Erdoğan, "Ülkemiz güvenli ve istikrarlı bir ülkedir" dedi. Erdoğan, İstanbul'u merkez alıp, uçakla 3 saatlik bir mesafeyle ulaşılan geniş coğrafyanın, dünya pazarlarının en canlı coğrafyasını teşkil ettiğini belirterek, "İstanbul uluslararası bir finans merkezi olma yolunda ilerliyor" dedi.

DÜNYA GÖRÜYOR
Başbakan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin kriz karşısındaki başarısının uluslararası kuruluşlar tarafından da ilgiyle izlendiğini hatırlatarak, birçok ülkenin kredi notu düşerken Türkiye'nin notunun arttığını belirtti.