Hazine'de IMF mesaisi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki ekonomi heyeti 8-10 Ekim'de yapılacak IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılacak.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2010, 18:41
Hazine’de IMF mesaisi

İÇİNDEKİLER

Bakan Babacan'ın danışmanları IMF toplantıları için kolları sıvadı. Bakan Babacan, Washington'da G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranını yakalayan Türkiye ekonomisinin "başarı sırrını" anlatacak. Türkiye IMF yönetiminde de öne çıkacak.

Devlet Bakanı Babacan başkanlığında, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve bürokratların yer aldığı dev kadro Washington yolcusu. Ekonomi yönetimi, IMF- Dünya Bankası toplantılarında küresel ekonominin nabzını tutacak.

Amerika'da bulunan Babacan geziye sınırlı sayıda bir ekiple giderken, danışmanları ve Hazine bürokratları IMF toplantıları için hazırlık yapıyor.IMF- Dünya Bankası toplantılarında kriz sonrası ekonomik görünüm, Çin'in kalkınma modeli, Türkiye gibi krize rağmen büyümeyi başaran ülkeler, ikinci dip beklentisi, istihdam politikaları gibi başlıklar masaya yatırılacak.