'Dev adamlar'ın yatakları büyüdü

Bugün başlayacak Dünya Basketbol Şampiyonası için 288 basketbolcu Türkiye'ye geldi. Dev adamların kalacağı otellerdeki yatak boyları uzatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2010 Güncelleme 28 Ağustos 2010, 00:00
’Dev adamlar’ın yatakları büyüdü

İÇİNDEKİLER

Dünya Basketbol Şampiyonası, otellerdeki yatak boylarını değiştirtti. Bugün başlayacak şampiyona için Türkiye'ye gelen 288 basketbol oyuncusunun kalacağı toplam 4 otele özel sipariş veren Dünya Basketbol Federasyonu (FİBA), yatak boylarını uzattırdı. 14 takımın konaklayacağı Polat Renaissance Oteli ve taraftarın kalacağı Four Seasons Bosphorus yetkilileri 2 metre olan yatak boylarını 35 cm'lik eklerle uzattıklarını açıkladı. Kayseri Hilton Otel de takımların kalacağı otellerdeki yatak boylarını özel aparatlarla uzattı. FİBA Genel Sekreteri Patrick Bauman ise, "Devlerin huzur içinde uyuması için dev yataklara ihtiyacı var. Bunu sağladık" dedi. Organizasyon 12 Eylül'e kadar sürecek.

BOYLARI 35 CM UZADI
Basketbol takımlarının kaldığı bölgelerdeki otellerde bulunan yataklara en küçüğü 35 santimetre olmak üzere ek aparatlar ilave edildi. Böylece boyları 2 metre olan yatakların uzunluğu 2 metre 35 santimetreye çıkartılarak, sporcuların rahatça yatmaları sağlandı.