Memur artık tam promosyon alacak

Yaklaşık 2 milyon memura güzel haber var. Memurlar bundan böyle bankaların verdiği promosyonun tamamını alabilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2010 Güncelleme 11 Ağustos 2010, 11:03
Memur artık tam promosyon alacak

İÇİNDEKİLER

Kamuda çalışan yaklaşık 2 milyon memuru sevindirecek haber Başbakanlık'tan geldi. Memur maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankaların sağladığı promosyonların 3'te 2'si yerine artık tamamı personele dağıtılacak. 2007'de yayımlanan banka promosyonlarının dağıtımına ilişkin 4. madde, promosyonların 3'te 2'sinin personele dağıtılacağını öngörüyordu. Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla dün Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, 4. maddede değişikliğe gidilerek, "Bankanın vereceği promosyonun tamamı personele dağıtılacak" denildi. Promosyon uygulaması kapsamında memurlar, kurumların personel sayısı ve ödenek tutarına göre pay alabiliyordu. Buna göre; bazı kamu çalışanları 300, bazılarıysa 2 bin liraya kadar promosyon alırken, yeni genelge ile bu tutarlar artacak.
Kamu personeline

DİŞ MÜJDESİ
Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışındaki kamu personeli de özel diş kliniklerine gidebilecek. Konuyla ilgili olarak bir genelge hazırlandı. Maliye Bakanlığı, diş tedavilerine ilişkin genelgeyi bakanlıklara ve valiliklere gönderdi.

DEĞİŞİKLİĞİN NEDENİ DTM Mİ?
Yeni düzenlemenin bir süre önce Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda (DTM) ortaya çıkan usulsüz harcama nedeniyle yapıldığı öne sürülüyor. Eski DTM müsteşarı Tuncer Kayalar'ın promosyonu şahsi harcamalarında kullandığı yönünde rapor hazırlanmıştı.