Et fiyatı 20 lirayı geçmeyecek

EBK, ucuz et için harekete geçti. Eti kilosu 12 liradan piyasaya veren EBK, kasap ve marketlere, 'Kıymayı 20 liradan fazlaya satmayacaksınız' şartı getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2010 Güncelleme 06 Ağustos 2010, 12:34
Et fiyatı 20 lirayı geçmeyecek

İÇİNDEKİLER

'Ramazan'da et fiyatları artmayacak' sözü veren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bir dizi önlem aldı. Bu çerçevede Et ve Balık Kurumu (EBK), vatandaşlara iftar sofralarında ucuz et yedirmek için market ve kasaplarla anlaştı. İthal edilen 24 bin büyükbaş hayvan kesilerek 12 liraya market ve kasaplara verilecek. EBK yönetimi yaptığı anlaşmaya, "Kıymayı 20 liradan fazlaya satmayacaksınız" şartı koydu. Bu fiyatın üzerine vatandaşa kıyma satılması halinde EBK, market ve kasaplara ucuz et vermeyi durduracak. Şu anda piyasada kıymanın kilosu 19.5 ila 28 lira arasında değişiyor.

SIĞIRLAR GELİYOR
EBK, 50 bin tonluk ithal kasaplık sığırı partiler halinde Türkiye'ye getirmeye devam ediyor. 6 bin büyükbaş hayvan Derince Limanı'na indi. Ramazan'ın 7'nci günü de 15 bin baş ithal sığır Türkiye'ye giriş yapacak. Kombinalarda bekletilecek hayvanlar kısım kısım kesilerek piyasaya verilmeye devam edecek. Kıyma ve et market ve kasaplarda yüksek fiyatlarla satılırken, EBK mağazalarında ucuza veriliyor. EBK'da kıymanın kilosunu 16.5 liraya vatandaşa satarken, kuşbaşını 19.15 liraya satıyor.

BEYAZ ETÇİLER SATIŞLARDAN UMUTLU
Beyaz et sektörü, Ramazan'da satışların artmasını bekliyor. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Başkanı Zuhal Daştan, her Ramazan'da piliç eti satışlarının arttığını belirterek, "Bu yıl Ramazan turizmin aktif olduğu döneme geldiği için tüketimin hissedilir biçimde artmasını bekliyoruz" dedi.