Devlet haksız rekabete el koydu

Ulaştırma Bakanlığı otobüs firmaları arasında yaşanan rekabet savaşlarına el koydu. 600-700 kilometrelik mesafeleri 1TL gibi rakamlara taşımaya başlayınca çığırından çıkan haksız rekabete mesafeye göre taban fiyat uygulaması ile son verildi.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 23 Ocak 2010, 11:31
Devlet haksız rekabete el koydu

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma Bakanlığı tarafından karayoluyla yapılan yolcu taşımacılığı piyasasında artan haksız rekabetin önlenmesi amacıyla 5 ay süreyle uygulanmak üzere taban ücret tarifesi belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Karayoluyla Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ", Bl ve D1 yetki belgesi sahipleri tarafından karayoluyla yapılan tarifeli şehirlerarası yolcu taşımalarında kilometre esasına göre uygulanacak.

Tebliğle belirlenen taban ücret tarifesine KDV dahil olacak ve uyguladıkları ücret tarifesi tebliğe uymayan yetki belgesi sahipleri, tebliğin yayımından itibaren Bakanlığa başvurarak en geç 20 gün içerisinde her türlü iş ve işlemlerini tamamlayarak uygun ücret tarifesini alıp uygulayacak.

Yetki belgesi sahipleri, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde indirimli yolcu bileti kesme haklarını, tebliğle belirlenen taban ücret tarifesinden daha aşağı olmamak üzere kullanabilecek.