Tüketici tercihini yaptı

30 sektör üzerinde yapılan bir araştırma Türk tüketicinin marka tercihini ortaya koydu. Türk Hava Yolları, Erikli, İçim ve Opet, kendi sektörlerinde müşteri memnuniyetinde lider oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2009 Güncelleme 27 Ağustos 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Haklarını keşfeden tüketici, artık alışveriş tercihlerinde daha seçici davranıyor. Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) Türkiye Memnuniyet Endeksi (TMME) 2009 yılı ikinci çeyrek araştırma sonuçları da, tüketicilerin en çok hangi markadan memnun olduğunu ortaya çıkardı. 81 ilde, 5 bin 980 müşteri görüşmesi ile, bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak gerçekleştirilen araştırmada, ambalajlı su, meyve suları, akaryakıt istasyonları ve havayolları sektörleri ölçüldü. Buna göre; ambalajlı su sektöründe Erikli, meyve suları sektöründe İçim, akaryakıt istasyonları sektöründe Opet, hava yolları sektöründe de Türk Hava Yolları rakiplerini geride bırakarak müşteri memnuniyetinde lider oldu. Araştırma sonuçlarını değerlendiren KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan, "Her yıl yaklaşık 30 sektör ve 120 markanın ölçüldüğü Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi çalışması ile, ülke genelinde kalite ve müşteri memnuniyeti bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çabasındayız" dedi.

120 MARKA ÖLÇÜLDÜ

Prof. Dr. Kaylan, yaptıkları bu çalışmada sadece memnuniyet endeksinin değil, aynı zamanda marka ve sektör bazında müşteri beklentilerinin, algılanan kalite ve değerin, müşteri şikayetleri ve bağlılığının da ölçüldüğünü ifade etti.

23 LİRALIK GÜLLAÇIN KİLOSU 14.90'A DÜŞTÜ
1952 yılından beri tatlı üreten Seyidoğlu, Ramazan ayına özel indirim kampanyası düzenledi. Gaziantep reçetesiyle hazırlanan tatlılardan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç ve fıstıklı tel kadayıfı kilosu 23 lira yerine 14.90 liradan satılıyor. Geleneksel Türk tatlılarından olan ekmek kadayıfı, şekerpare ve tulumba tatlısı da Ramazan ayı boyunca 10.90 TL'den iftar sofralarında yerini alacak.

REVANİYİ KENDİNİZ EVDE YAPIN
Kenton, Ramazan ayında sütlü tatlılardan, geleneksel Türk tatlarına kadar pek çok seçenek sunuyor. Kabartma tozu, vanilya ve krem şanti gibi yardımcı ürünleriyle de mutfakta kadınların yardımcısı olan Kenton, yapımı kolay revani tatlısı ile dikkat çekiyor. Hazır tatlı olarak sunulan Kenton Revani, her evde bulunan basit birkaç malzeme eklenip 30 dakikada pişirilerek ikrama hazır hale geliyor. Üzeri fındık, fıstık, Hindistan cevizi gibi farklı malzemelerle süsleniyor.

TEK TUŞLA KOY SEPETE...
Tukaş ürünlerinin satışa sunulduğu www.tukasmarket. com.tr sitesinde Ramazan'a özel hazırlanan ürün paketleri satışa sunulmaya başladı. Tukaş'ın salça, konserve, hazır yemek, turşu, reçel, şarküteri, sos ve toz ürünlerinin satıldığı sitede 6 farklı 'Kazançlı Ramazan Paketi' sunuluyor. Pratik iftar yemekleri için bayanlara kolaylık sağlayan bu ürün paketleri, kargo bedeli alınmadan tüketiciye teslim ediliyor. Tüketiciler ürünü tek tuşla sepete koyup, ödemelerini kredi kartı, havale veya EFT ile yapabiliyor.