Can kurtaran

İspanya, terör kabusuyla sarsıldı. DEAŞ'lı teröristler, minibüsle kalabalığın arasına daldı. 14 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Saldırı sırasında restoranını yaralılara açan Türk vatandaşı Ercan Can ise cesaretiyle İspanyol basınında geniş yer aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2017 Güncelleme 19 Ağustos 2017, 01:47
Can kurtaran

İÇİNDEKİLER

Avrupa, geçtiğimiz Perşembe günü, terör saldırısıyla sarsıldı. Kanlı terör örgütü DEAŞ'ın hedefinde bu defa İspanya'nın başkenti Barcelona vardı. Hainler, minibüsle yayaların arasına daldı. Kentin en önemli turistik bölgesi Las Ramblas, kana bulandı. 14 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırının kritik dakikaları ise Ramblas Meydanı'nda bulunan Luna De İstanbul'da yaşandı.

SALDIRGAN 18 YAŞINDA...
Saldırıyı gören restoran sahibi Türk vatandaşı Ercan Can (27), 15 yaralıyı dükkanına aldı. Teröristlerin içeriye girmesini engellemek için restoranın kapısını kapattı. Bu sayede çok sayıda kişinin hayatını kurtardı. İspanyol basını, cesur Türk vatandaşını 'Cankurtaran' olarak adlandırdı. Öte yandan İspanya polisi, kanlı saldırıyı Fas asıllı Moussa Oukabir'in (18) yaptığını açıkladı. Saldırının ardından 4 kişi gözaltına alınırken, güvenlik güçleri şehirde kuş uçurtmadı. Saldırıda yaralanan Emre Eroğlu isimli Türk vatandaşının durumunun iyi olduğu açıklandı.



AĞABEY GÖZALTINDA
Saldırıyı düzenleyen minibüsten Fas asıllı Driss Oukabir'in pasaportu çıktı. Driss'in sosyal medya hesabında ise otomatik silahla çekilmiş bir fotoğrafa ulaşıldı. Akşam saatlerinde polise teslim olan ve gözaltına alınan Driss'in, "Pasaportumu kardeşim çalmış, ben masumum" dediği ortaya çıktı. Polis, baş şüpheli Moussa'nın ağabeyinin pasaportuyla aracı kiraladığı ihtimali üzerinde duruyor.

7 YAŞINDAKİ JULIAN KAYIP
Saldırının ardından yaralılar tedavi altına alındı. Annesi, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Julian Cadman'ın (7) ise kayıp olduğu ortaya çıktı. Avustralyalı Julian'ın babası Andrew Cadman, eşinin hastanede olduğunu ancak çocuğundan haber alamadığını açıkladı. Talihsiz baba, oğlunu aramak için Sydney'den Barcelona'ya gideceğini vurguladı.

15'TEN FAZLA SALDIRI
DEAŞ, son bir yıl içerisinde Avrupa'da, 15'ten fazla terör eylemi yaptı. Olaylar, Fransa'da Charlie Hebdo saldırısı ile başladı. 17 kişi hayatını kaybederken geçtiğimiz yıl, yine Fransa'da Bataclan gece kulübüne yapılan saldırıda 130 kişinin öldüğü açıklandı. Nice'de ise bir TIR'ın, yayaların arasına dalması sonucu 86 kişi hayatını kaybetti. İngiltere Manchester'da konser sonrası düzenlenen canlı bomba saldırısı, 23 kişiyi hayattan kopardı. Londra Köprüsü'nde yapılan saldırıda ise 7 kişinin öldüğü açıklandı. DEAŞ'ın son hedefi ise Barcelona'ydı. Buradaki saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti.