Tokyo’da rampa Guam’da zumba!

ABD-Kuzey Kore krizi doruğa ulaştı! Ancak Pyongyang’ın vurmaya hazırlandığı ABD adası Guam’da halk zumba yapıp keyif çattı. Tokyo ise füze rampalarıyla önlem aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2017 Güncelleme 11 Ağustos 2017, 01:06
Tokyo’da rampa Guam’da zumba!

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kore ve ABD arasındaki kriz hat safhaya ulaştı. ABD Başkanı Trump, nükleer denemelerine devam eden Kuzey Kore'ye "Dünyanın hiç görmediği gazapla karşı karşıya kalacaklar" mesajını yolladı. Kuzey Kore ise ABD'nin Guam Adası'na saldırı hazırlığında olduklarını açıkladı. Kuzey Kore son olarak ağustos ortasında Guam'a 4 adet füze yollamak için Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un emrini beklediğini vurguladı.



Pyongyang'ın vurmak için tarih verdiği Guam Adası'ndaki insanlar ise savaş tehdidine aldırmadı. Alışveriş merkezlerinde insanların zumba dansı yaparak eğlenmesi herkesi şaşırttı. ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilim devam ederken, Japonya olası bir savaşa karşı tedbirlerini üst seviyeye çıkardı. Füzelerin Japon topraklarından geçmesi halinde, önleyici sistemlerle nükleer tehlikenin önüne geçeceklerini söyleyen Japonya, dün Başkent Tokyo'ya hem de şehrin göbeğine füze sistemlerini yığmaya başladı. Kentin açık bölgelerine yerleştirilen füzeler, açık bir vaziyette konuşlandırıldı. Üstelik namluların yönü ise direkt olarak Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a baktı!


Tehdit altındaki Guam halkı kriz paniği yapmadı. Alışveriş merkezlerinde bir ülke geleneği olarak zumba dansına devam etti.