800 milyar dolarlık rest

Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullah el Tani abluka karşısında hazırlıklı olduklarını ve 340 milyar dolarlık nakit paralarının olduğunu açıkladı. Ancak Katar’ın aslında dolar rezervi (800 milyar dolar) konusunda daha güçlü olduğu iddiaları var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2017 Güncelleme 11 Temmuz 2017, 01:58
800 milyar dolarlık rest

İÇİNDEKİLER

ABD'nin emri ile Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olan Katar'a ambargo kararı aldı. Hatta Katar'a, "Türk üssünü hemen kapatacaksınız" diyerek, ambargonun asıl hedefini açık etti.

ABLUKA KORKUTMUYOR
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn'in teröre destek bahanesiyle 5 Haziran'dan itibaren Katar ile diplomatik ve nakliye bağlantılarını kesmesinin ardından Katar'ın sorun yaşamaması ABD'yi rahatsız etti. Çünkü Türkiye, Katar'ın yanında olduğunu açıkladı. Katar'ın güçlü duruşu, dün Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullah Bin el Tani, ülke rezervlerinin, kraliyet ailesi varlıkları da dahil olmak üzere Körfez ablukası karşısında sorun yaşatmayacak düzeyde sağlam olduğunu açıklamasıyla zirveye çıktı. Tani abluka karşısında hazırlıklı olduklarını ve 340 milyar dolarlık nakit paralarının olduğunu açıkladı. Ancak nakit 340 milyar dolardan daha çok rezervinin olduğu hatta kimi kaynaklara göre bu rakamın 800 milyar dolar olduğu iddia edildi.

800 MİLYAR DOLARA NELER ALINIR?
*İstanbul'daki tüm yalıları alabilirsiniz. Ayrıca, 20 lüks site de sizin olur.
*Porcupine Gölü Adası ve Morans Adası gibi 20 bin ada.
*3 bin 500 Airbus En az 800 bin adet Ferrari
*İstanbul için 650 bin adet taksi