At-avrat-silah

İngiltere’deki Royal Ascot At Yarışları, terörün gölgesinde yapıldı... Dünyanın en zenginleri, silahlı polislerin arasından hipodroma alındı. Kraliçe’nin korumaları da ellerini tetikten kaldırmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 01:33
At-avrat-silah

İÇİNDEKİLER

Batı yıllarca Ortadoğu'dan çıkmadı. Bölgedeki tüm kaosun ortasında hep "tanıdık" devletler vardı. Amaçları "terörle mücadele" yapmaktı! Ancak terör onları bu kez kendi evlerinde yakaladı. "Üzerinde güneş batmayan imparatorluk" olarak anılan İngiltere ise dehşeti yaşadı. Adres başkent Londra'ydı. Londra'da 22 Mart'ta başlayan terör dalgası, onlarca kişinin ölümüne yol açtı. Ardından Manchester'daki konser salonunda bombalar patladı. Haziran'da ise DEAŞ'lı teröristler Rambo bıçaklarıyla önüne geleni boğazladı. İşte korkunun arasında kalan İngiltere, Royal Ascot At Yarışları ile eski gündemine dönme kararı aldı! Ancak 300 yıllık yarışlar, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Ascot Hipodromu'nda düzenlenen at yarışları için tüm ülke diken üstünde kaldı. Londra genelinde 7 bin polis görev yaptı. Polisler Kraliyet Ailesi üyeleri ile dünyaca ünlü işadamlarının bulunduğu hipodromda silahla dolaştı. Birbirinden şık kadınlar, didik didik arandı. Hatta lüks şapkalarda bomba araması yapıldı. Ve tabii ki bu önlemler Kraliçe Elizabeth'in korumalarına da yansıdı. Kraliçe'nin korumaları, etkinlik boyunca ellerini tetikten çıkarmadı.


Royal Ascot yarışlarını izleyenler arasında AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ile kızları da vardı. İşadamı Levent Kızıl da bu organizasyonda yer aldı.​

300 YILLIK GELENEK
Royal Ascot At Yarışları ilk kez Kraliçe Anne'nin himayesinde 1711'de yapıldı. Günümüzde de Kraliyet Ailesi yarışları izlemek üzere her yıl Ascot'a geliyor. Kraliyet Ailesi'nin tribünlerdeki özel locasına sadece davetliler girebiliyor. Misafirlerin en az 4 yıl önce Kraliyet Locası'na davet edilmiş bir ismi referans göstermesi gerekiyor. Bu arada "moda polisi" kadınların omuzları kapalı kıyafet ve erkeklerin de kravat takıp takmadığını kontrol ediyor.


Kraliçe'nin korumaları tetikte.


Yarışta Kraliçe Elizabeth, "Şapka Kraliçesi" olarak kabul ediliyor.


4 gün süren Royal Ascot'un en prestijli yarışlarından olan Gold Cup'ı Big Orange adlı atıyla ünlü jokey James Doyle kazandı.


İngiliz sosyetesinin kadınları, şapkalarını taktı. Soluğu hipodromda aldı. Ancak bu gösteriş, terör alarmının arasında yer aldı.