Ölüm kaplaması

Londra’daki yangında yüzlerce kişi cayır cayır yandı. Faciaya, plastik dış cephe kaplamasının neden olduğu anlaşıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2017 Güncelleme 17 Haziran 2017, 01:38
Ölüm kaplaması

İÇİNDEKİLER

İngiltere, başkent Londra'daki yangının yaralarını sarmaya çalışırken; ortaya atılan yeni iddialar bomba etkisi yarattı. 120 dairenin bulunduğu, yaklaşık 600 kişinin yaşadığı 24 katlı Grenfell Tower'daki yangında ölü sayısının 30'a çıktığı resmen açıklandı. Resmi olmayan rakamlara göre 100'den fazla kişi hayatını kaybetti, 246 kişi de bulunamadı. Yananların kimliklerinin teşhis edilemeyecek halde olduğu bilgisi yürekleri sızlattı. Facianın kaza değil, tamamen ihmal sonucu yaşandığı anlaşıldı. İngiliz basını Grenfell Tower'ın dış cephe kaplamasının ucuz ve yanıcı malzemeden yapıldığını yazdı. Hatta kolay alev alan plastik izolasyon malzemesi kullanıldığı, yangına dayanıklı malzeme ile kaplamanın, maliyeti yalnızca 5 bin sterlin artıracağı belirtildi. Binayı adeta ölümle kaplayan Harley Facades adlı firmanın yetkilileri sessiz kalırken, Londra'da çok sayıda binanın bu firma tarafından kaplandığı ifade edildi. Bu firmanın ülkemizde de 6 binanın kaplamasını gerçekleştirdiği belirtildi.

600 kişinin yaşadığı bina yangına dayanıksız malzeme yüzünden bir anda alev topuna döndü. Yangının, 24 katlı binanın 2'nci katında bir buzdolabının patlaması sonucu çıktığı iddia edildi.


Binanın 23.'üncü katında oturan Gloria Trevisan yanmadan önce İtalya'daki annesine, "Benim için yaptıklarına teşekkür ederim" mesajı gönderdi. Bu mesaj herkesin yüreğini acıttı.


Kraliçe Elizabeth yanan binayı ziyaret etti.