Şimdi NATO düşünsün

NATO, FETÖ teröristlerine sahip çıktı. Türkiye de, yeni savunma sistemi için Rusya ile anlaştı. S-400’lerin yakında Türkiye’ye gönderileceği açıklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2017 Güncelleme 04 Haziran 2017, 01:10
Şimdi NATO düşünsün

İÇİNDEKİLER

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, Türkiye ile 5. nesil savaş uçağı üretimi konusunu görüştüklerini açıkladı.

FİNANSMAN ANLAŞMASI
Çemezov, "Bu konuda Türkiye'de gerekli altyapı mevcut. Birlikte yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz" dedi. Türkiye ile yürütülen S-400 hava savunma sistemleri ve diğer projelere ilişkin Türk medyasına ilk kez değerlendirmelerde bulunan Çemezov, şöyle konuştu: Şu anda S-400'lerin finansmanıyla ilgili konuların istişare ediliyor. Hem de hükümetlerarası. Çünkü hükümetlerarası anlaşmalarda yalnızca hükümet kredi verebilir. Rus ve Türk maliye bakanlıkları bu konuda istişarelerini devam ettiriyorlar" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü yaptığı açıklamada, S-400 sistemlerini daha önce ülke dışında üretmediklerini belirterek, "Ancak mümkün olmayan hiçbir şey yok" demişti. S400 konusunda Türkiye'nin bu ciddi adımı, NATO'da büyük rahatsızlığa neden oldu.