Kral Tower!

Donald Trump, ilk yurt dışı gezisini Suudi Arabistan’a yaptı. Günlerce konuşulan ziyaretle ilgili önemli bir detaya ulaşıldı. Kral Selman’ın ABD Başkanı’na 1.2 milyar dolarlık hediyeler verdiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2017 Güncelleme 01 Haziran 2017, 01:28
Kral Tower!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a geçti. Her açıklamasıyla dünya gündemini etkiledi. Müslüman karşıtı bir politika izleyen Trump, iş paraya gelince farklı bir yol izledi! Trump, 20 Mayıs'ta ilk yurt dışı ziyaretini petrol zengini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi. Dünya bu ziyareti günlerce manşetten verdi. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile 280 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza atan Trump, ülkede "krallar gibi" misafir edildi. Kral Selman, Trump için kesenin ağzını sonuna kadar açarak ABD'li heyeti büyüledi. Ziyaretten günler sonra ortaya çıkan bir detay ise dikkat çekti. Trump'ın Arabistan ziyareti sırasında Kral Selman'dan tam 1.2 milyar dolarlık hediyeler aldığı belirlendi. Verilen hediyeler arasında değerli bir elmas, saf altından üretilmiş üzerinde değerli taş bulunan bileklik ile elmasla süslü bir kılıcın da bulunduğu belirtildi. Sadece kılıcın değerinin 200 milyon dolar olduğu öğrenildi. Bununla birlikte altın ve elmastan yapılan kol saatleri de Trump ve ailesine takdim edildi. Kol saatlerinin de 200 milyon doları bulduğu belirtildi. Daha önce hiçbir ABD başkanının Arabistan'dan böylesi değerli hediyeler almadığı öğrenildi.


Kral Selman, ABD Başkanı Trump'a ülkedeki en üst düzey devlet nişanı olan Kral Abdulaziz Devlet Nişanı'nı takdim etmişti.



IVANKA HAPSİ
Trump'ın kızı Ivanka Trump, ayakkabı ve mücevher markalarıyla öne çıktı. Çin'de yaşayan Hua Haifeng, Li Zhao ve Su Heng adlı 3 aktivist, Ivanka Trump markası adına ayakkabı üreten fabrikaları araştırdı. Aktivistler, ağır çalışma koşullarını ortaya çıkarttı. Ancak aktivistlerden Hua Haifeng tutuklandı. Diğer 2 kişiden ise 27 Mayıs'tan beri haber alınamadı. Ivanka Trump markası ve Beyaz Saray avukatları, konuyla ilgili açıklama yapmadı.


Li Zhao


Hua Haifeng

'ÇİĞNENMİŞ SAKIZ'A 2 MİLYON DOLAR VERDİ
Sanat sevgisiyle tanınan Ivanka Trump'ın evindeki tabloların değerinin milyonları bulduğu ortaya çıktı. New York'ta 4 milyon dolarlık bir dairede yaşayan Ivanka'nın satın aldığı çiğnenmiş sakızlardan oluşan Dan Colen imzalı 'Sakız' adlı tablonun değerinin 2 milyon dolar olduğu açıklandı.



Donald Trump'a hediye edilen elmas süslü kılıcın değeri 200 milyon dolar...