Ray canına!

İngiltere’de canlı bomba, konser çıkışı saldırı düzenledi. 22 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki terör alarmı en üst seviyeye yükseldi. Askerler sokağa indi. Silahlı polisler ise trenlerde devriye gezdi. Hastanelere ise uyarı yazısı gönderildi: Olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olun.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2017 Güncelleme 27 Mayıs 2017, 00:41
Ray canına!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki operasyonları ve OHAL'i eleştiren Avrupa, terör konusunda iki yüzlü davrandı. Her fırsatta ülkemizi hedef alan AB, terör kendini vurunca sesini çıkartmaya başladı. İngiltere'nin Mancheaster kenti geçen Pazartesi akşamı karalar bağladı. ABD'li şarkıcı Ariana Grande konserinin ardından Libya asıllı Salman Abedi üzerindeki bombayı patlattı. 22 kişi can verirken 59 kişi de yaralandı. Yaralarını sarmaya çalışan ülkede sokaklar polis ve askerle dolup taştı. Çok sayıda bölgele terör operasyonları yapıldı. Saldırıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişiden 2'si serbest bırakıldı. Ülkede terör tehdidi en üst seviyeye çıkarıldı. Cep telefonu şart istasyonları bile kaldırıldı. Trenlerde ise silahlı polisler görev yapmaya başladı. Şehirlerarası sefer yapan trenlerde devriye görevi yapan polisler, tüm yolcuların üzerine aradı.


İngiliz polisi, istasyonlarda devriye geziyor. Polis sayısı yolcu sayısını geçiyor. Trenleri adeta polisler dolduruyor.

PARİS'TE DE PANİK HAVASI
27 büyük hastane ise olası terör saldırılarına karşı gerekli hazırlıkların yapılması konusunda uyarıldı. OHAL'ın 6 kez uzatıldığı Fransa'da da terör alarmı vardı. Paris'teki Orly Havalimanı'nın dün terör tehdidi nedeniyle boşaltıldığı iddiası yayıldı. Yolcular büyük panik yaşadı. Yetkililer, açıklama yapmak zorunda kaldı. Fransız görevliler, havalimanında unutulan bir valiz nedeniyle önlem alındığını ve bu bölümdeki yolcuların tahliye edildiğini anlattı. Havalimanının terör tehdidiyle tamamen boşaltıldığı iddialarının ise gerçek dışı olduğu vurgulandı.



MARİAH CAREY'DEN HAKAN PAYLAŞIMI
​İngiltere'deki terör saldırısı kurbanlarından biri de Türk asıllı Martyn Hakan Hett'i. Hakan'ın sıkı bir Mariah Carey hayranı olduğu bildirildi. Hakan'ın öldüğünü öğrenen ünlü şarkıcı ise üzüntüsünü Instagram hesabından şu sözlerle dile getirdi: Büyük yıkım yaşadım. Huzur içinde uyu Hakan Martyn Hett...