Avrupa baharı

“HAYIR” kampanyası yaptılar, tutmadı! Sokakları karıştırmaya çalıştılar, olmadı! Türkiye için binbir oyun kuran Avrupa ülkeleri, kazdıkları kuyuda kendileri boğulmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 01:57
Avrupa baharı

İÇİNDEKİLER


ALMANYA
Halk, hükümetin çevre düşmanı politikalarını protesto etmek için İçişleri Bakanlığı önünde toplandı. Postacılar da çalışma şartlarına isyan edip sokaklara çıktı.

FRANSA
Hem Macron, hem Le Pen karşıtları, işçiler, polisler, çevreciler, eşcinseller, hepsi isyan bayrağı açtı. Eyfel Kulesi'ni turistler değil güvenlik güçleri sardı!

İTALYA
Otobüs ücretlerine zam yapıldı, öğrenciler çileden çıktı. Olay, hükümet karşıtı protestolara dönüşünce polis şiddeti başladı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İNGİLTERE
İslam düşmanlığı büyüdükçe karşıt gösteriler de hızla çoğaldı. "Herkese eşit hak" isteyenler meydanlara çıktı. Ancak onlar da polis dayağından nasibini aldı.

İSPANYA
İşsizlik ve kemer sıkma politikaları, bardağı taşırdı. Binlerce İspanyol sokaklarda gösteri yaptı. "Refah içinde bir ülke istiyoruz", "Yönetim istifa" sloganları attı...

YUNANİSTAN
Maaş kesintileri, işsizlik ve yüksek vergiler, komşuyu bunalttı! Resmen açlıkla savaşan halk, ayaklandı. Hükümet karşıtı protestolar tüm ülkeye yayıldı

POLONYA
Faşistler, meydanlara yığıldı! Ulusal Radikal Kamp üyesi gençler, askeri kortej gibi geçit yaptı. Irkçılık karşıtları bu yürüyüşü protesto edince polis, cop kullandı!


MAKEDONYA
Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliği'nden Talat Caferi, Meclis Başkanı seçilince ortalık karıştı. Karşıt görüşlüler, sokakları yakıp yıktı.