Kanzelize

Ortadoğu’daki ateş bu kez Batı’ya sıçradı! Cumhurbaşkanlığı seçimlerine saatler kala Fransa’nın başkenti Paris, önceki gece silah sesleriyle yankılandı DEAŞ’lı terörist kentin simgesi olan Şanzelize Bulvarı’nda polislere kurşun yağdırdı! Soruşturmanın detayından ise yine “tanıdık” bilgiler çıktı. Buna göre zanlının adının Yusuf El Balciki olduğu açıklandı. Bir süredir de Fransız istihbaratının takibi altındaydı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2017 Güncelleme 22 Nisan 2017, 01:54
Kanzelize

İÇİNDEKİLER

Her yıl milyonlarca turistin akın ettiği bir yerdi... Romantizmin başkentiydi! Ancak "Fransız öpücüğü" bu kez terörle panikledi! Fransa'nın başkenti Paris'teki ünlü Şanzelize Bulvarı'nda bir zanlı araçtan indi. Elindeki Kaleşnikof'la polislere saldırı düzenledi. Bir polis hayatını kaybetti. İki polis ise ağır yaralanırken, Fransız istihbaratı harekete geçti. Yarınki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce düzenlenen saldırıyı DEAŞ üstlendi. DEAŞ'lı saldırganın isminin Karim Cheurfi olduğu öğrenildi. 39 yaşındaki zanlının Fransız vatandaşı olduğu ve Paris'in yakınlarındaki Seine-Saint-Denis'de doğduğu kaydedildi.

AİLESİNDEN 3 KİŞİ GÖZALTINDA
Terörist olay yerinden kaçarken etkisiz hale getirildi. Soruşturma ise derinleştirildi. Fransız medyasına göre saldırgan, güvenlik görevlilerinin bir süredir takibindeydi! DEAŞ'lı terörist, 2005 yılında 2'si polis 3 ölüme sebebiyet vermekten hapse girdi. Ardından tahliye edildi. Zanlının son olarak Şubat 2016'da yine polise yönelik saldırı sonrası gözaltına alındığı belirtildi. Ancak bir süre sonra serbest bırakıldığı kaydedildi. Fransız polisi, dün sabah saldırganın Paris'in Chelles banliyösündeki evine operasyon düzenledi. Maskeli polislerin yaptığı aramaya, medya büyük ilgi gösterdi. Saldırganın ailesinden üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Başta Paris olmak üzere Fransa genelinde ise teyakkuza geçildi. Tüm kentlerde güvenlik alarmı verildi. DEAŞ saldırıyı üstlenirken Counter Extremism Project aldı uluslararası organizasyon, DEAŞ'ın sosyal medya üzerinden de Fransa'ya saldırıya başladığını kaydetti. Saldırıyla ilgili aranan Youssouf El Osri isimli şüphelinin ise Belçika'da polise teslim olduğu kaydedildi.

KAMPANYALAR DURDU
Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne saatler kala düzenlenen saldırı, ülkenin ağzını yüreğine getirdi. Adaylar, kampanyalarına ara verdi. Terör saldırısının ardından aşırı sağın adayı Le Pen ile yeni siyasi hareketiyle sandıklarda boy gösterecek olan Fillon, seçim kampanyalarını iptal ettiklerini belirtti. ABD Başkanı Trump ise, saldırının cumhurbaşkanlığı seçimlerine büyük bir etkisi olacağını söyledi. Seçimin favori adayı Emmanuel Macron ise, seçmenlere korkuya teslim olmamaları çağrısını yaptı. Macron, "Bölünme ve gözdağına teslim olmayın" ifadesini kullandı.



CAMİYE GİTMEZDİ
Fransız polisi 39 yaşındaki Karim Cheurfi'ye yönelik soruşturmayı genişletti! Teröristin yaşadığı Chelles adlı banliyöyü tek tek inceledi. Operasyona medya da büyük ilgi gösterdi. europe1 kanalının muhabiri, teröristin komşularıyla röportaj yaptı. Komşuları saldırganın camiye gittiğini hiç görmediklerini söyledi...

Karim Cheurfi

TÜRK HEYETİNİ KORUYORLARDI
Fransa 'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 58 saat kala gerçekleşen silahlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Saldırı, Türkiye'nin Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliğini de koruyan polis ekibine yapıldı. Müşavir Serra Aytun saldırı anında bina içerisindeydi ve bir süre dışarı çıkamadı.