Moskova'daki kritik görüşme sonrası Esed açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Kimyasal saldırı Suriye rejimi tarafından yapılmış bir saldırıydı. Suriye'de Beşar Esed rejimi görevden ayrılmalı" dedi.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 12 Nisan 2017, 21:37
Moskova’daki kritik görüşme sonrası Esed açıklaması

İÇİNDEKİLER

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson, Moskova'daki görüşme sonrası düzenledikleri basın toplantısında ortak açıklama yaptı.

"ESED GÖREVDEN AYRILMALI"
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Kimyasal saldırı Suriye rejimi tarafından yapılmış bir saldırıydı. Suriye'de Beşar Esed rejimi görevden ayrılmalı. Bu görüşmeler Suriye yönetimineyetki sağlamak için yapılmıyor." diye konuştu

LAVROV: "HAVA SAHASI ANLAŞMASI YENİDEN OLACAK"
Lavrov, ABD'li mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Suriye'deki Şayrat hava üssünü vurmasının ardından iptal edilen hava sahası anlaşmasının yeniden yürürlüğe gireceğini açıkladı.

"KİMYASAL SALDIRI DETAYLICA SORUŞTURULMALI"
Lavrov konuşmasında şunları söyledi:

"Uzun görüşmeler gerçekleştirdik. Önceki yönetimin bize bırakmış olduğu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Terörle mücadelede hiçbir ödün verilmemesi gerektiğini ifade ettik. Suriye'de yaşanan saldırı konu edildi Putin-Trump görüşmesinde. Çok detaylı bir soruşturması yapılması gerektiği fikrimizi ilettik. Sorumluların cezalandırılması, kimyasal silahların önlendirilmesinde Suriyehükümeti ve Birleşmiş Milletler ile beraber çalışılması gerektiğini ilettik. Tarafsız bir soruşturma yapılması gerektiğini ilettik. Suriye'de hava sahası anlaşması yeniden olacak. İsrail ve Filistin konusunda da tekrar çalışacağız."