Sıcak savaş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2017 Güncelleme 07 Nisan 2017, 01:22
Sıcak savaş

İÇİNDEKİLER

Dünya ısındı! Rusya'yı bomba ateşi yaktı. St. Petersburg Metrosu'nda geçtiğimiz günlerde bombalar patladı. 14 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Bu gelişmenin ardından ülke genelinde alarm seviyesi en yüksek noktaya çıkarıldı. Dün ise yine bomba paniği vardı. St. Petersburg'daki bir apartman dairesinde bomba bulunduğu açıklandı. Rus yetkililer, "Patlayıcı etkisiz hale getirildi. Tehlike şu an söz konusu olamaz" açıklamasını yaptı. Saatler sonra ise aynı kentte yine bomba patladı. Patlamada kimsenin yaralanmadığı ancak bir aracın hasar gördüğü vurgulandı. Korku duraklarından biri de Rostov-na-Donu'daki bir okulun yanıydı. El fenerine saklanan bomba patladı. Bir kişi yaralandı.

PARİS'TE TERÖR ALARMI
Rusya'daki gerilim Fransa'ya sıçradı. Başkent Paris'in Emniyet Müdürü Michel Cadot, Rusya'daki terör saldırısından sonra düğmeye bastı. Toplu taşıma araçlarında polise gerekçesiz kimlik sorma, üst, baş ve valiz arama izni verdiklerini açıkladı. Cadot, olağanüstü hal uygulaması çerçevesinde yayınlanan genelgenin gerektiği takdirde uzatılabileceği vurgulandı.

Rusya yine terörle gerildi. St. Petersburg'daki bir apartmanda bomba ele geçirilirken, saatler sonra bir araçta patlama meydana geldi. Rostov-na-Donu bölgesinde ise bir el fenerine yerleştirilen patlayıcı infilak etti...