İzleyenler buz tuttu

Norveç Buz Hokeyi Ligi’nde Storhamar Dragons ile Sparta arasında oynanan maç 8.5 saatte bitti. Mücadeleden bıkan taraftarlar eve gitti. Tarihe geçen maçta Dragons takımı 2-1 galip geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 00:40
İzleyenler buz tuttu

İÇİNDEKİLER

Norveç Buz Hokeyi Ligi nefesleri kesen bir mücadeleye tanıklık etti. Birbirlerine karşı 2'şer galibiyeti bulunan Storhamar Dragons ile Sparta takımları önceki gün 5. kez karşı karşıya geldi. Maçın bir saatlik normal süresi 1-1 berabere bitti. Play-off kuralları gereğince taraflardan birisi gol atıncaya kadar maç devam etti. Müsabaka 20'şer dakikadan toplam 7 kez uzatmaya gitti. Ancak iki takımda birbirine gol atmayı beceremedi. Maçı izleyen 5000 kişinin ise uykusu geldi. Salondaki tüm yiyecekler tüketildi. Misafirlere ikram edilen yemekler de oyunculara verildi. Maç sürekli uzayınca trübünlerdeki 4000 kişi de evine gitti. Bazılarında koltuklarda içi geçti. Beklenen gol ise 8'inci uzatmada geldi. Dragons takımından Joakim Jansen'in attığı golle takımına galibiyeti getirdi. Böylece Dragons playoffta 3-2 öne geçti. 4 maç kazanan takımın tur atlayacağı öğrenildi.

Bundan önceki en uzun maç 1936 yılında Amerika'da Stanley Cup finalinde Detroit Red Wings ile Montreal Maroons (2-1) arasında oynanmış ve 176 dakika 30 saniye sürmüştü.