FBI: Özel hayat yok

WikiLeaks’in ifşa ettiği belgelerde, CIA’in milyonlarca kişiyi dinlediği ve izlediği ortaya çıktı. FBI Başkanı ise, konuyla ilgili şok bir açıklama yaptı: ABD’de özel hayat yoktur...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2017 Güncelleme 10 Mart 2017, 01:50
FBI: Özel hayat yok

İÇİNDEKİLER

ABD, WikiLeaks'in Salı günü 'CIA'e yönelik en büyük ifşasına' başladığını duyurarak, kurum ile ilgili olduğunu iddia ettiği 8 bin 761 belgeyi yayımlamasının ardından gündem bir anda değişti... ABD Adalet Bakanlığı da, WikiLeaks'e cezai soruşturma başlattı. CIA'in popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp mesajlarını elde ettiğini, akıllı cep telefonları ve akıllı televizyonlarla kişinin özel hayatını yok ettiğini ifşa eden Wikileaks'e karşı ABD'de ilginç bir ittifak ortaya çıktı. CIA, FBI, NSA gibi 16 istihbarat birimi WikiLeaks'e karşı gizli ortaklık yaptı. FBI Başkanı James Comey ise, bu gizliliği dinlemedi ve net bir şekilde CIA'i savundu. Comey, "İstihbarat birimleri işini yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde özel hayat diye bir kavram yoktur" dedi. CIA, WikiLeaks'i, Amerikalıları hayatlarını tehlikeye atmakla suçladı. CIA'den yapılan açıklamada, "Amerikan halkı, WikiLeaks'in, istihbarat servislerinin Amerika'yı teröristlerden ve düşmanlardan koruma yeteneğine zarar verecek her tür ifşasından fazlasıyla rahatsız olmalıdır" ifadesi yer aldı.

SUÇLU YİNE RUSYA OLDU
CIA belgelerinin kim tarafından WikiLeaks'e sızdırıldığı ise muamma. Ancak ABD'li yetkililer, klasik savunmalarını yaparak suçu Rusya'ya attı. Belgelerin Rusya tarafından hack'lenmediği ve CIA çalışanları tarafından WikiLeaks'e ulaştırıldığı ileri sürüldü. Haberde, ismini açıklamak istemeyen iki ABD'li yetkili, 2016 yılından bu yana CIA içerisinde güvenlik gediği yaşandığını ileri sürdü. WikiLeaks ulaştırılan belgelerin sadece yüzde 1'lik kısmını yayınladığını yüzde 99'unun ise beklediğini duyurdu.