Hayat durdu

Avrupa Baharı’nın merkezi olan Fransa’da pilotlardan sonra demiryolu işçileri de grev kararı aldı. Başkent Paris başta olmak üzere 11 kentte ayaklanan gençler, polise saldırdı... Ülkede benzin yok gibi. Marketler de yüzde 50 zam yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2016 Güncelleme 01 Haziran 2016, 02:10
Hayat durdu

İÇİNDEKİLER

Yahudi spekülatör George Soros'un organize ettiği eylemler, Avrupa'da yayılmaya başladı. İtalya, Belçika derken Fransa, ayaklanmanın merkezi oldu. Fransa'da çalışma yasasındaki değişiklikleri bahane eden sendikaların para dağıtarak sokağa çıkardığı gençler, polise saldırdı. Dükkanları yağmalayan göstericiler, Cumhurbaşkanı Hollande'ın istifasını istedi.

Protestoculara, "Çapulcu" diyen Hollande, asla geri adım atmayacaklarının sinyalini verdi. Air France'ın pilotlarının greve katılacaklarını açıklaması, demiryolu işçilerinin de aynı pilotlar gibi grev kararı alması Fransa'da yaşayanları tedirgin etti. Fransa'daki 8 petrol rafinerisinin 6'sında hala grev devam etmesi nedeniyle her 3 benzin istasyonundan 1'inin kilit vurmasına neden oldu. Marketlerde de fiyatların yüzde 50'ye yakın artması Fransızlar'ı zor durumda bıraktı. Soros'un desteklediği ve ülkenin en büyük sendikalarından Genel Emek Konfederasyonu'nun (CGT) başını çektiği grevlere birçok sendika destek verdi. Ülkenin her kentindeki sokaklarda polis ve asker göze çarparken, DAEŞ korkusu da su yüzüne çıktı. Fransa İçişleri Bakanlığı, DAEŞ saldırılarına karşı konserleri iptal etti. Bazı kentlerdeki 'kırmızı bölge' olarak ilan edilen yerlerde yaşayanlara, "gerekli olmadıkça evinizi terk etmeyin" uyarısında bulunuldu. Paris'teki gösterilerde 76'sı polis, 165 kişi yaralandı. Fransa genelinde gözaltına alınanların sayısının 2 bine yaklaştığı belirtildi.

POLİSLER KİMSEYE ACIMIYOR
Fransız polisi, EURO 2016 boyunca potansiyel holiganlar ve sayıları milyonu aşacak taraftara karşı 50'ye yakın önlem aldı. Polisin sert güç kullanacağı belirtildi.

BÜYÜK KORKU
Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na günler kala yaşanan kapsamlı grevler ve sokak protestoları, korkuyu arttırdı. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonlarından birisi olan Euro 2016'nın olumsuz etkileneceğine dikkat çekildi. EURO 2016 için Fransa'da 10 kentte oynanacak toplam 51 maça 2 milyondan fazla taraftarın geleceği öngörüldü. Bu rakamlara ek olarak yaklaşık 7 milyon yabancı turistin de EURO 2016 sırasında Fransa'yı ziyaret edecek olması nedeniyle terör korkusunun had safhaya çıkacağı ifade edildi. 2015'te Paris'te yaşanan terör saldırıları sonrasında ilan edilen olağanüstü hal hala yürürlükte.

AMANPOUR BAK 'ORANTISIZ GÜÇ'
CNN'in Türkiye düşmanı spikeri Amanpour, Gezi eylemlerinde 9 saat İstanbul'u anlattı. Ancak Paris konusunda 3 maymunu oynadı.