Orantısız CNN

ABD’deki ‘Demokrasi Baharı’ gösterilerinin ikincisinde şiddet durmadı, 100 kişi daha gözaltına alındı. Gezi olayları sırasında 9 saat canlı yayın yapan CNN ise sağır ve dilsizi oynadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2016 Güncelleme 15 Nisan 2016, 01:31
Orantısız CNN

İÇİNDEKİLER

ABD'nin başkenti Washington'da siyaset, para ve çıkar gruplarının ilişkisini protesto eden 'Demokrasi Baharı' gösterilerinin ikinci gününde Kongre binası önünde eylem düzenleyenlerden 100'ü gözaltına alındı. Ülkenin farklı eyaletlerinden gelen yüzlerce kişi, "Amerikan siyasetinde paranın etkisini" protesto etmek için Kongre binası önünde toplandı. 'Demokrasi Baharı' adlı grubun organize ettiği eylemin ikinci gününde yaklaşık 300 kişi ABD siyasetini protesto etti. Gruptan bir bölümü Kongre binasının önündeki merdivenlerde oturma eyleminde bulundu.

SADECE SANİYELERİNİ AYIRDILAR
Polis, kendilerini "Demokrasi İsteyen Yaşlılar" olarak tanımlayan ve oturma eylemi yapan gruba uyarıda bulundu. Gözaltına alınacaklarını bilen grubun üyeleri polis tarafından tek tek kayıt altına alındı. Tüm bunlar yaşanırken Türkiye'deki Gezi olayları sırasında 9 saat canlı yayın yapıp, hemen her fotoğrafı ve videoyu "Türkiye'de polis şiddeti" manşetleriyle dünya gündemine taşıyan CNN ve FOX, bol gözaltılı 'Demokrasi Baharı' olaylarını görmezden geldi. Göstericilerin büyük çoğunluğunun orantısız şiddet uygulanarak gözaltına alındığı protesto, CNN başta olmak üzere büyük medya kuruluşlarınca canlı takip edilmedi. Yayınlanan '15 saniyelik' haberler ise polis ve grubun yazılı açıklamalarına dayandırıldı. Medyanın ilgisizliğinden yakınan göstericiler, protesto sırasında birçok kez "CNN nerede?" sloganı attı.

Siyaset, para ve çıkar ilişkilerini protesto eden gruplar, seslerini duyurmayan CNN'e 'Neredesin?' diye sordu...



CNN'in ünlü sunucusu Christiane Amanpour, Taksim'de yaşananları dakikası dakikasına aktarmıştı. Ancak Amanpour, aynı hassasiyeti kendi ülkesindeki Demokrasi Baharı için göstermedi.


ABD polisi, ilk 'Demokrasi Baharı' gösterilerinde yaklaşık 400 kişiyi gözaltına almıştı.