Almanyak

Alman pilot Andreas Lubitz, Germanwings'in uçağını 150 kişiyle birlikte Alp Dağları'na çaktı. Bir katliama imza attı. Yayımlanan nihai raporda THY'yi eleştiren Lufthansa'nın sorunlu pilot çalıştırdığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2016 Güncelleme 14 Mart 2016, 00:00
Almanyak

İÇİNDEKİLER

Alman pilot Andreas Lubitz, Lufthansa'nın uçuş hizmeti veren Germanwings'in Barselona'dan Düsseldorf uçağını Fransa Alp Dağları'na çaktı. 150 kişinin ölümüne neden oldu. 24 Mart 2015'te yaşanan facia sonrası Fransız Uçak Kazalarını Araştırma Bürosu (BAE), uçakla ilgili nihai raporunu yayınladı. Raporda, "Uçağın dağa çakılmasına neden olan pilota, kazadan iki hafta önce doktor tarafından psikiyatrik tedavi tavsiyesinde bulunulduğu" belirtildi.

TÜRK PİLOTLAR DESTAN YAZDI
Psikopat pilotları çalıştıran Lufthansa ve Alman yetkililer ise daha önce olayı örtbas etmek için büyük çaba sarf etmişti. Bunun için de hedeflerine THY'yi, 3'üncü havalimanını ve Türk pilotlarını aldı. Almanlar, "Gezi ayaklanmasına" verdiği destekten umduğunu bulamayınca, yeni havalimanının yapımını iptal ettirmek için elinden geleni ardına koymadı. İki denemede de başarısız olunca THY'yi ve Türk pilotlarını eleştirdi. Ancak, 25 Nisan'da THY Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının kahraman pilotları Alphan Morkan ve Gökberk Çağrı Karakollukçu'nun 97 kişinin hayatını kurtarma destanını görmemezlikten geldi.


Raporda, pilotun görme bozukluğu yaşadığıifade edildi.