Irkçılığın DaniMARKA'sı

Danimarka, Türk çiftin yüreğini yaktı. "Bakamazsınız" deyip Gülsüm Öztürk'ün yeni doğan bebeğini kollarından aldı. Annesinin kucağında sadece 5 dakika kalan dünyalar tatlısı yavrunun başka aileye evlatlık verileceği açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Şubat 2016 Güncelleme 29 Şubat 2016, 01:26
Irkçılığın DaniMARKA’sı

İÇİNDEKİLER

Avrupa her daim insan haklarından bahsetti. Danimarka'da yaşanan bir olay ise insanlığın bittiğini gözler önüne serdi. Yürekleri dağlayan olay, Danimarka'nın Ishoj kentinde meydana geldi. Gülsüm Öztürk (29) ile İbrahim Öztürk (31), 4 yıl önce evlendi. Çiftin mutluluğu, bebek haberiyle daha da perçinleşti. Ancak genç çiftin mutluluğuna, Ishoj Belediyesi bünyesinde çalışan sosyal danışmanlar gölge düşürdü. Danışmanlar doğumdan önce ailenin evini ziyaret etti. İbrahim Öztürk'ün sol gözünden dolayı çektiği okuma zorluğunu gerekçe gösterdi. Bu nedenle ailenin bebeğe bakamayacağı yönünde bir rapor hazırlayıp yetkililere verildi. Haberi doğuma iki gün kala alan anne Gülsüm Öztürk stres nedeniyle erken doğum gerçekleştirdi. Bu durumu fırsat bilen belediye ekipleri hastaneye baskın düzenledi. Mikail adı verilen yavruyu aileden alıp yurda götürdü. Baba İbrahim Öztürk, yaşananlara isyan etti. "Evladımı koklayamadan benden alıp başka bir aileye verdiler. Elimden geleni yaparak çocuğunu geri almak için savaşımı sürdüreceğim. Bize yardım edin" dedi.

DOYAMADI
9 ay boyunca çocuğunu karnında taşıyan ve doğum yapar yapmaz elinden alınan anne Gülsüm Öztürk'ün feryatları ise yürekleri deldi geçti. Acılı anne, "Doğum yapalı dakikalar olmuştu. Çocuğumu sadece 5 dakika görebilmiştim. daha sancılarım geçmeden bizim kapasitemizi ölçmüşler. Biz salak değiliz. Ben çocuğumu, evladımı istiyorum. Onu bana geri verin" diye gözyaşı döktü.

KAPASİTELERİ YOKMUŞ!
Skandalın ortaya çıkmasının ardından 3 bin kişi belediyeyi protesto etti. Tepkiler üzerine belediye yetkilileri, göstericilerle görüşmeyi kabul etti. Ancak toplantıdan bir kez daha aileyi üzen karar çıktı. Aralarında Türkler'in de bulunduğu göstericiler belediye yetkililerinin "Siz bu çocuğa bakacak kapasiteye sahip değilsiniz" diyerek toplantıyı bitirdiklerini söyledi.