Kürt Clasico!

İspanya'nın El-Clasico'su önceki gün oynandı. Barcelona, Real Madrid'i deplasmanda 4-0 yendi. Bu durum kraldan çok Erbil'i sarstı. Yenilgiyi hazmedemeyen Kürt gençler kavga etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 00:00
Kürt Clasico!

İÇİNDEKİLER

El-Clasico Irak'ın Kuzeyi'ni karıştırdı! Kuzey Irak Bölgesel yönetiminin başkenti Erbil'de, Barcelona-Real Madrid taraftarı gençler arasında kavga çıktı. Barcelona, Real Madrid'i Santiago Bernabeu'da 4-0 yendi. Goller Suarez (2), Neymar ve Iniesta'dan geldi. Barcelona attıkça kent karıştı. İskan Caddesi'ndeki futbolseverler arasında maç yüzünden kavga çıktı. Kavgaya birçok gencin girmesinden sonra güvenlik güçlerinin kalabalığı dağıtmakta zorlandı. Buna rağmen kalabalık giderek arttı. Haberi alan rakip gruplar sıkı bir kavgaya tutuştu. Masa ve sandalyelerin havada uçuştuğu olaylarda yaralanan olup olmadığı öğrenilemedi. Bazı kişiler gözaltına alındı.

EZELİ REKABET ÜST DÜZEYDE
Barcelona ve Real Madrid'in dünya genelinde olduğu gibi Irak'ın kuzeyinde de çok sayıda taraftarı bulunuyor. 90'lı yıllardan bu yana rekabet Kürt taraftarlar arasında en üst düzeyde yaşanıyor. İki futbol devinin Kuzey Irak'taki taraftar sayısının ise başa baş olduğu belirtiliyor. Daha önce de iki ezeli rakibin karşı karşıya geldiği maçlarda olduğu gibi Kuzey Irak'ta da tansiyon yükseliyor.