Dörtnala kadın

Avustralya'daki at yarışını ilk kez bir kadın jokey kazandı. Michelle Payne, tam 155 yıldır şampiyonluğu elinde bulunduran rakiplerine adeta nal toplattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2015 Güncelleme 04 Kasım 2015, 01:54
Dörtnala kadın

İÇİNDEKİLER

30 yaşındaki Michelle Payne, Avustralya'yı salladı. Melbourne kentinde 155 yıldır düzenlenen at yarışı Emirates Melbourne Kupası'nı kazanan ilk jokey olan Payne, elde ettiği zaferle adeta tarih yazdı. Ülkenin en büyük ve eski yarışları arasında yer alan Emirates Melbourne Kupası'nın 155'incisi, Flemington Hipodromu'nda koşuldu. Yarış tarihinde ilk kez birincilik kürsüsüne "Prince Of Penzance" adlı atı ile pistte adeta rüzgar gibi esen Michelle Payne çıktı.

'HADİ ORADAN' DEDİ
Zaferinin ardından hayli duygulanan Payne, 5 yaşından itibaren yarışlarda derece alma hayali kurduğunu söyledi. Payne, "Bu, bir rüyanın gerçekleşmesi. Kadınların da her alanda başarılı olabileceğini gösterdim. Onların yeterince güçlü olmadığını düşünenlere 'Hadi oradan' demek istedim" dedi. Dünya genelinde at yarışları müdavimleri tarafından da ilgiyle takip edilen yarış için Melbourne kentinin bağlı olduğu eyalette resmi tatil ilan ediliyor. Ödül 600 bin dolar 23 atın katıldığı ve toplam 6.2 milyon dolar ödülün dağıtıldığı yarışta bitiş çizgisini geçen "Prince Of Penzance" adlı at, sahibi Michelle Payne'e 600 bin dolar kazandırdı.