İkiyüzlü Avrupa

İnsanlığın yüz karası olan Avrupa'nın çirkin yüzü bu kez de Slovakya'da kendisini gösterdi. Avrupa Birliği üyesi Slovakya, ülkeye alacağı 200 Suriyeli sığınmacının Hristiyan olmasını şart koşarak Müslümanları ölüme terk etme kararı aldı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2015, 22:07
İkiyüzlü Avrupa

İÇİNDEKİLER

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler "gönüllülük temelinde" Avrupa'ya gelen sığınmacılara kapılarını açma kararı almıştı. 5,5 milyon nüfuslu Slovakya, plan çerçevesinde 200 Suriyeli sığınmacıyı alabileceğini açıkladı.

İNSANLIK DIŞI KARARA 'CAMİ' KILIFI
Slovakya, Suriyeli mültecilerin Hrıstiyan olmasını şart koşuyor. BBC'ye konuşan İçişleri Bakanı sözcüsü İvan Metik, "800 Müslüman da alabilirdik, ama Slovakya'da tek bir cami dahi yok. Burası onların hoşuna gitmezdi" dedi.

Tutumlarının Müslümanlara ayrımcılık olmadığını iddia eden Metik, "Biz zaten transit ülkesiyiz. Kimse Slovakya'da kalmak istemiyor zaten" diye konuştu.

HAZIMSIZ HRİSTİYANLAR ARAP AİLEYE SALDIRMIŞTI
Slovakya 2004 yılında AB'ye üye oldu. Slovakya'nın başkenti Bratislava'da haziran ayında düzenlenen sığınmacı karşıtı mitinge binlerce ayrımcı Hristiyan katılmış, AB bayrağını parçalayan göstericiler Arap kökenli olan bir aileye taş ve şişe fırlatmıştı

DOĞU AVRUPA ÜLKELERİ SIĞINMACI İSTEMİYOR!
Višegrad Grubu olarak da bilinen Orta Avrupa ülkeleri Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya, AB Komisyonu'nun "daha fazla sığınmacıya kapılarınızı açın" önerisi karşısında ortak tutum geliştirmişti.