Avrupa'da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı!

Fransa'da Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan kanlı katliam sonrası Avrupa ülkelerinde büyük korku başladı. Birçok Avrupa ülkesi güvenlik önlemlerini artırdı...

Giriş Tarihi 09 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 09 Ocak 2015, 19:52
Avrupa’da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı!

İÇİNDEKİLER

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan sonra Hollanda'da güvenlik önlemleri artırıldı.

Başbakan Mark Rutte, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ilgili birimlerin kısmen görünür önemli bir bölümü de görünmez tarzda ek güvenlik önlemi aldığını bildirdi.

Paris'te Çarşamba günü meydana gelen ve devam eden saldırıların daha dikkatli olmayı gerektirdiğine işaret eden Rutte, herkesi teyakkuzda olmaya çağırdı. Güvenlik birimlerinin Hollanda'da olası terör saldırılarını önleme kapasitesine sahip olduğuna vurgu yapan Rutte, bu kapsamda ilgili kurumların bütçelerinde bir sorun olmadığını, ihtiyaç halinde bütçenin artırılabileceğini kaydetti.

Fransa'daki saldırıların düşünce özgürlüğünü, sahip oldukları norm ve değerleri hedef aldığının altını çizen Rutte, Fransa ile omuz omuza olduklarını hatırlattı.

Hollanda'da daha önce de Lahey'de bulunan Fransa'ya ait kurum ve temsilciliklerdeki güvenlik önlemleri artırılmıştı.

İNGİLTERE DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARDI