Alman Ajandası

Almanya "Ajan" dediği 3 Türk'ü tutukladı. Ankara, 'MİT ile ilgileri yok' dedi. Karanlık oyunun perde arkası ise netleşti. Kirli plan şöyle işledi: PKK'ya yakın yayın organları 'Türk istihbaratı IŞİD'e militan topluyor' iddiasını yaydı. Alman polisi ise Türkiye ve IŞİD'i yan yana getirmek için algı operasyonu yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2014 Güncelleme 20 Aralık 2014, 01:56
Alman Ajandası

İÇİNDEKİLER

Almanya'da 3 Türk'ün, "casusluk yaptıkları gerekçesiyle" tutuklanmasının ardındaki kirli ittifak ortaya çıktı. Türkiye'yi dinlediği ortaya çıkan Almanya'nın MİT ile hiçbir ilişkisi olmayan 3 kişi üzerinden Türkiye'nin IŞİD'e militan temin ettiği algısını yaratmaya çalıştığı ortaya çıktı. Diplomatik krize neden olan süreç, 11 Kasım'da patlak verdi. Almanya, "Türk istihbarat servisi için çalıştıklarına dair güçlü şüphe var" dedikleri Muhammed Taha G. (58), Göksel G. (38) ve Ahmet Duran Y.'yi (58) gözaltına aldı. Tutuklanan 3 Türk, "Almanya'daki Türkler ve kuruluşlarla ilgili bilgi toplamakla" suçlandı. Bu gelişme Ankara'nın tepkisini çekti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU YALANLADI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, biri Alman vatandaşlığına geçen 3 kişinin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ya da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile bir bağı olmadığını" belirtti. BND ajanlarına ülkemizi dinleten Almanya'nın karanlık oyunu ise deşifre oldu. İstihbarat kaynaklarından alınan bilgilere göre, Almanya çözüm sürecini baltalamak için kolları sıvadı. 45 kişinin öldüğü Kobani eylemlerini kışkırtan PKK'ya yakın bazı yayın organları, 3 Türk "casusluktan" gözaltına alınmadan haftalar önce MİT'in Almanya'da TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı) ve yurt dışındaki Türkler üzerinden Almanya'daki Suriye muhalefetini örgütlediğini iddia etti.

KARANLIK İTTİFAK
Hatta Türk ajanların Almanya'dan IŞİD'e militan topladığı öne sürüldü. Türkiye'yi IŞİD ile yan yana getirmek amacıyla hamleler yapan Almanya ise PKK'nın yayın organlarının iddiaları ışığında operasyon düğmesine bastı. MİT ile ilgisi olamayan 3 Türk"e "casus" diyerek Türkiye'ye yönelik çirkin bir algı operasyonu yapmaya çalıştı.

Mevlüt YÜKSEL