IŞİD şeytan üçgeni

ABD Başkan Yardımcısı Biden, referandumla Irak'tan ayrılacak Barzani'yi IŞİD'le tehdit etti... Barzani de, IŞİD'i kuran 'çuvalcı paşa' Petraeus'a, finans kaynağı Kravis ile Biden'a karşı gelemedi ve referandumdan vazgeçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2014 Güncelleme 11 Eylül 2014, 01:45
IŞİD şeytan üçgeni

İÇİNDEKİLER

CIA eski Başkanı David Petraeus (çuvalcı paşa), Ebu Bekir el Bağdadi ile birlikte IŞİD'i organize etti. İlk dönem ABD'li Yahudi milyarder Henry Kravis tarafından finanse edilen örgüt, yaklaşık 3 aydır ABD'nin planlarına tam destek verdi. Son olarak Kuzey Irak'ta peşmergelere saldıran IŞİD, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi köşeye sıkıştırdı. İşte İspanyol medyasındaki o ilginç detaylar. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Barzani'ye "Referanduma gitme. Bağımsızlık sizin için iyi olmaz" diye tehdit etti. Barzani, geri adım atmadı ve "Referandum yapılacak" dedi. Birkaç gün sonra da IŞİD, Peşmergelere büyük kayıp verdi. Biden bir kez daha aradı ve gerekli konuşmayı yaptı. IŞİD'in Erbil'i tehdit ettiği sırada Barzani'nin ses tonundaki değişim, Biden'ı mutlu etti. ABD'nin sadece Ezidiler için hazırlanan hava saldırısı planına bu görüşmeden sonra Erbil'deki IŞİD mevzileri de eklendi. Operasyon karşılığında IKBY de bağımsızlık referandumunu erteleyerek Bağdat'la çalışma kararı aldı.

IRAK'TA KAOS BİTMEZ
IŞİD'in her hamlesinin ABD'nin çıkarları için olduğu da artık belgelendi. Bu arada Irak Parlamentosu'nda 62 sandalyesi olan Kürtler, ilan edilen yeni hükümete, şartlı olarak katılma kararı aldı. Kuzey Irak Yönetimi, hükümetin ilk 3 ayında taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda kabineden çekileceklerini duyurdu. Irak Parlamentosu'nda Abadi'nin kabinesi onaylanırken, Kürt siyasi parti liderleri, Süleymaniye'de önceki gün olağanüstü toplandı ve durum değerlendirmesi yaptı.

KRAVİS'İN PARALARI
IŞİD'in finansını üstlenen Yahudi işadamı Kravis, Petraeus'un en yakın arkadaşı. Bu dostlukları, Petraeus'un uzaktan akrabası olan ABD'nin 2 numarası ile zirve yaptı.

PETRAEUS IŞİD'İN GİZLİ LİDERİ
IŞİD'in tüm operasyonlarının planlanmasında bizzat rol alan David Petraeus, Amerikan çıkarları için örgütü mükümmel bir şekilde kullandı. ABD Hava Kuvvetleri de 200'e yakın operasyon yaptığı IŞİD, sadece 4 kayıp verdi. IŞİD, ABD'nin kaybettiği Irak petrolünü geri alması için harika işlere imza attı.