3 dakikada 1 bomba

İsrail insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Gazze'deki hedeflere 3 dakikada bir bomba gönderen katil devlet, son dört günde Gazze üzerine iki bin saldırı düzenledi. Onlarcası çocuk olmak üzere hayatını kaybeden sivillerin sayısı 121'i buldu. İsrail Başbakanı Netanyahu ise "Sivilleri yanlışlıkla öldürüyoruz" diyebildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2014 Güncelleme 13 Temmuz 2014, 01:08
3 dakikada 1 bomba

İÇİNDEKİLER

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu. Bir haftadır devam eden İsrail saldırılarından ölü sayısının 121'e yükseldiği bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin kuzeyindeki es-Saftavi bölgesinde bir grup Filistinli'ye düzenlediği saldırıda ise bir kişi hayatını kaybetti. İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah mahallesine düzenlediği hava saldırısında ise 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'de bin 160 hedefi vurduğu bildirildi. Merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bin 402'si havadan, 330'u karadan, 329'u denizden 2 bin 61 füze attığını açıklamıştı.

ŞAKA GİBİ BİR AÇIKLAMA
Vahşette sınır tanımayan İsrail güçleri çoluk çocuk gözetmeksizin Gazze'ye saldırırken, masum ve sivil insanların yaşadığı topraklara her üç dakikada bir bomba düştü. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise Koruyucu Hat adlı operasyonun, güvenlik ve sükunet yeniden sağlanana kadar süreceğini söyledi. Şaka gibi bir açıklama yapan Netanyahu, "Hedef, İsrailliler için güvenlik ve sükuneti yeniden sağlamak. Bunu başaracağız. Operasyonu, güvenlik ve sükuneti yeniden sağladığımızda bitireceğiz. Gelişmiş savaş teknolojimiz sayesinde Hamas hedeflerini nokta ateşiyle vuruyoruz. Ama onlar sivillerin arasında saklanıyor. Bu nedenle yanlışlıkla sivilleri öldürüyoruz" diye konuştu. Netanyahu'nun bu ifadeleri "İnsanlıktan nasibini almamış" olarak tanımlandı.

YAHUDİLER BİLE İSYAN ETTİ
İsrail'in Gazze saldırıları, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi tarafından protesto edildi. İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde toplanan protestocular "Filistin'e özgürlük", "İsrail, Gazze'ye saldırılarına son ver" gibi sloganlar attı. Protestoya Siyonizm karşıtı Yahudiler ile Türk vatandaşları da destek verdi. İngiliz yayın kuruluşu BBC de, İsrail yanlısı yayını nedeniyle protestodan nasibi aldı. Filistin bayrağıyla protestoya katılan Siyonizm karşıtı Yahudi haham ise Batı'nın Gazze'de olanları İsrail'in bakış açısıyla yansıttığını dile getirerek, "Yahudilik İsrail'in Gazze'de yaptığı insanlık dışı her şeyin karşısındadır" dedi.

ZAMAN GAZZE'Yİ HATIRLADI
İsrail'in Gazze'yi iki yıl önce bombaladığı dönemde tek satır haber girmeyen, 'Mavi Marmara' katliamını ise hocası Fethullah Gülen'in yorumuyla "Otoriteden (İsrail) izin alınmalıydı" diye veren Zaman gazetesi dün ilk kez Gazze'yi hatırladı. Misyonunda "İsrail'in çıkarlarını korumak ve Yahudi milletini yüceltmek" gibi maddeler bulunan Alman Bild ve onun Türkiye'deki ortağı Hürriyet bile İsrail karşıtı haber yaparken, bu konuda direnci son kırılan yayın organı Zaman olmuştu. Gazetenin bu tavrı ise kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.