İsyankar Fransız

İngilizler, Fransa lideri Hollande'a, "Valerie'yi oyuncu Julie Gayet'le aldattınız, pişmanlık var mı?" diye sordu. Fransa Cumhurbaşkanı da, "Yeter" dedi. Şimdi, 2 ülke arasında diplomatik kriz çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2014 Güncelleme 02 Şubat 2014, 00:00
İsyankar Fransız

İÇİNDEKİLER

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın First Lady Valerie Trierweiler'i oyuncu Julie Gayet'le aldatması dünya gündemini meşgul ederken, İngiltere ile diplomatik krize neden oldu. İngiltere'deki Brize Norton Hava Üssü'nde dün Başbakan David Cameron ile bir araya gelen Hollande, İngiliz gazetecilerin özel hayatı ile ilgili soruları karşısında zor durumda kaldı.

İLİŞKİN SÜRÜYOR MU?
Fransızlar'ı "Hollande'a zor sorular sormamakla" suçlayan İngiliz gazeteciler, Hollande'ı "Yaptıklarınla ülkeni komik duruma düşürdüğüne inanıyor musun?", "Gayet ile ilişkin hâlâ devam ediyor mu?", "Pişmanlık var mı?" ve "Sevgilinin de burada seninle olmasını ister miydin" gibi sorularla terletti. "Yeter artık" diyen Hollande yüzünü buruşturarak, "Bu soruları cevaplamayacağım" dedi. Toplantıyı kısa kesen Hollande, yardımcılarına talimatlar verdi. Birkaç saat sonra Fransa'nın Londra Büyükelçiliği, İngiltere Başbakanlık yetkililerine bir uyarı mesajı yolladı. İngilizler de, bu tepkiye sert bir şekilde cevap verince zaten hiçbir zaman yakın olmayan iki ülke ilişkileri daha da gerildi.

iPLER GERiLDi
Hollande'ın özel hayatı ile ilgili soruların damgasını vurduğu zirve siyasi açından da gergin geçti. Hollande, David Cameron ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında İngiltere'nin AB üyeliğini referanduma götürmesinin, "aciliyeti olmadığını" ve İngiliz hükümetine bu konuda destek vermeyi düşünmediğini söyledi. Cameron ise, "Sayın hollande'in fikirlerine saygı duymak zorundayız. Konumum bunu gerektiriyor" dedi.