Katliam

İspanya'da 78 kişinin ölümüne neden olan hız tutkunu makinistin sözleri şok etkisi yaptı: 190 Kilometre hıza çıktım. Kazanın olması doğal. Umarım çok kişi ölmez

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2013 Güncelleme 26 Temmuz 2013, 01:51
Katliam

İÇİNDEKİLER

İspanya, tarihin en büyük tren kazalarından biriyle sarsıldı. Santiago de Compostela kenti yakınlarında, önceki gece raydan çıkan ve 78 kişiye mezar olan trenle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Bölgedeki hız sınırının saatte 80 kilometre olduğu, makinistin bunu dikkate almayarak 190 kilometreye kadar çıktığı kesinleşti. Kazada burnu bile kanamayan makinistin sözleri, İspanyollar'ı çılgına çevirdi. Adı açıklanmayan makinist, "Hız sınırı 80 kilometreydi. Ancak trenime ve vagonlara güvenim tamdı. 190 kilometre hıza çıktığımı gördüm. Bu hızla kazanın olması da doğal. Umarım çok kişi hayatını kaybetmez" dedi.

45 KİŞİ DE YARALANDI
Madrid-Ferrol seferini yapan trendeki 218 yolcunun büyük bir kısmı, Hz. İsa'nın havarilerinden Aziz James törenlerine katılmak için Santiago de Compostela'ya gidiyordu. Kazadan sonra Aziz James Günü'nde festivalsiz bir tören düzenleneceği açıklandı. Başbakan Maraiano Rajoy dün kaza yerine bizzat gelerek incelemelerde bulundu. Papa da dualarının ölenlerin aileleri ve yaralılar için olduğunu açıkladı. Yetkililer, kazada 45 kişinin de yaralandığını açıkladı.