Saldırganın kimliği belirlendi

ABD’nin Boston kentinde 3 kişinin öldüğü ve 170'den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren zanlıların kimlikleri açıkladı.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2013, 14:57
Saldırganın kimliği belirlendi

İÇİNDEKİLER

Boston polisi, görüntülerini basına dağıttıkları zanlılardan birinin öldürüldüğünü, diğerinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Sabah saatlerinde zanlıyla girilen çatışmada bir polis memurunun da hayatını kaybettiği belirtildi.

BEYAZ ŞAPKALI KAYIP
Boston polisi, zanlılardan beyaz şapkalı olanın kayıp olduğunu belirterek, "silahlı ve tehlikeli" uyarısında bulundu.

Associated Press haber ajansı aranan saldırganın 19 yaşındaki Çeçenistanlı Dzhokhar A. Tsarnaev olduğunu bildirdi. Tsarnaev'in 1 yıldır Amerika'da yaşadığı belirtildi.

NBC televizyonu da iki saldırganın kardeş olduğunu belirtirken ölen şüphelinin sabıkalı olduğunu da öne sürdü.

Öte yandan saldırganların ABD'ye gitmeden önce bir süre Türkiye'de yaşadıkları iddia edildi.

KAMPÜSTE DEHŞET SAÇTILAR
ABD, Boston'daki terör eylemi ve Teksas'taki fabrika faciasının şokunu yaşarken, dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yeni bir saldırı daha yaşandı. Ancak saldırının ardındaki isim Boston saldırısını gerçekleştirenler çıktı.

Boston'daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) kampüsünde görevli bir polis memuru, dün gece okulun kampüsünde vurularak öldürüldü. Polis, zanlıyı yakalamak için kampüs içerisinde operasyon başlatırken, polis memurunun öldürülmesinden iki saat sonra yakınlardaki Watertown kasabasında silahlı iki kişi polise saldırdı.

Boston'a 10 dakika uzaklıktaki Watertown kasabasının Laurel Caddesi'nde meydana gelen çatışmada, silahlı iki kişinin polise saldırdığı ve birinin polis tarafından vurulduğu kaydedildi.

ARANAN 2 ŞÜPHELİDEN BİRİ ÖLDÜ
Pazartesi günü Boston Maratonuna bombalı saldırı düzenlendiği şüphesiyle aranan 2 kişiden birinin polis tarafından yakalandığı, çıkan çatışmanın ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Vurulan kişinin, Boston maratonuyla ilgili aranan 2 şüpheliden biri olduğu ifade edilirken, polisin diğer şüpheliyi aradığı kaydedildi.

POLİS DİĞER ŞÜPHELİYİ ARIYOR
ABD'nin Boston kentinde 15 Nisan'da düzenlenen maratonu kana bulayan bombalı saldırının faili, geniş kapsamlı operasyonla aranıyor.
Şüphelilerden birinin Boston'a 10 kilometre mesafedeki Watertown bölgesinde polisle çatışmaya girdikten sonra getirildiği hastanede hayatını kaybetmesinin ardından polis, diğer şüphelinin peşine düştü.

Boston polisi, Watertown sakinlerine "evlerinden çıkmamaları, kapılarını kilitlemeleri ve içeriye kimseyi almamaları" uyarısında bulunarak, aranan kişinin "insanları öldürmeye gelmiş bir terörist olduğuna inandıklarını" belirtti.

Öte yandan, çatışma sırasında ağır yaralandıktan sonra hastaneye götürülen ve burada hayatını kaybeden şüphelinin kimlik tespitinin henüz yapılmadığı ifade edildi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nunsa (FBI) yerel yetkilerle durumu aydınlatmaya çalıştığı belirtildi.

Boston'da 15 Nisan'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. FBI, Boston maratonundaki saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen 2 şüphelinin fotoğraf ve videolarını yayımlamıştı.

KAMPÜSTE BÜYÜK PANİK
Massachusetts Teknoloji Enstitüsünün resmi internet sayfasından da duyurulan olay sonrası kampüste bulunanlara dışarı çıkmamaları ve pencerelere yaklaşmamaları uyarısı yapıldı. Kampüste bulunan bazı Türk öğrenci ve öğretim görevlileri de yaşananlar nedeniyle laboratuvarda beklediklerini ifade ettiler.

KURŞUN YARASI VE PATLAYICI SEBEBİYLE ÖLDÜ
Boston Maratonu'nda düzenlenen bombalı saldırı şüphelisinin cesedinde kurşunların yol açmayacağı yaralar da tespit edildi. Bugün silahla vurularak ele geçirilen şüpheli kaldırıldığı Beth Israel Deaconess Tıp Merkezi'nde ölmüştü. Şüphelinin hastaneye geldiğinde kalbinin durmuş olduğu bilgisini veren bir doktor, ayrıca vücudunda da kurşunların yol açmayacağı yaralar olduğunu belirtti. Saldırganın, peşindeki polislere fırlattığı patlayıcılardan biri sebebiyle yaralanmış olabileceği belirtiliyor.

OTOBÜS VE METRO SEFERLERİ DURDURULDU
ABD'nin Boston şehrinde ikinci bombacıyı arayan polis, insanlara evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu.

Bu arada otobüs ve metro seferleri de durduruldu.