Kuşak farkı!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, gurbette ailelerinden alınan çocukların imdadına yetişti. Mağdurlar, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a 'Bize yardım edin' tweet'leri gönderdi. Bozdağ da hemen 'Yavruları kurtarın' talimatını verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2013 Güncelleme 25 Şubat 2013, 00:00
Kuşak farkı!

İÇİNDEKİLER

Yıllar geçti ama gurbetin kaderi hiç değişmedi. İş, aş uğruna gurbet yollarına düşen Türkler'in yolu çoğunlukla hüzünle kesişti. Onların en beteri ise evlatlarının ellerinden gitmesiydi. Zira sadece Almanya değil, Avrupa'nın birçok ülkesinde çok sayıda Türk çocuğu ailelerinden alınıp yabancılara verilmişti. İşte bu noktada sanal alem devreye girdi. Hem aileler hem çocukları, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a mesaj gönderdi. Yardım istedi. Bakan da konunun araştırılması için talimat verdi.

EŞCİNSELLERİN ELİNDE
İşte o çocuklar:
9 yaşındaki Yunus Azeroğlu, Hollanda'da ailesinden alındı, eşcinsel bir çifte verildi.
Öz ailesi, durumu Twitter'dan mesaj atıp, Bozdağ'dan yardım istedi. Fransa'da yaşayan Zehra ve Ahmet Ulubaş çiftinin oğlu Salih, henüz 6 aylıkken ellerinden alındı. Aile, konuyla ilgili Bozdağ'a Twitter mesajı gönderdi.
Kışla ailesinin ikiz bebeklerinden Ece de Almanlar tarafından bakıcı aileye verildi. l Baba Ferhat ve anne Yasemin Kışla, çocukları için Bakan Bozdağ'a Twitter'dan mesaj gönderdi. Bekir Bozdağ'ın talimatı üzerine ilgililer aileler için devreye girdi.

YAMAN ACI
Almanya'da yaşayan Elif Yaman da (19), 12 yıl önce fakir olduğu gerekçesiyle ailesinden alındı. Alman bir aileye verilen Elif'in tek isteği, annesine kavuşmaktı. Genç kızın çığlığını duyan Bozdağ, yine devreye girdi. Elif'i Türkiye'ye getirtip annesiyle buluşturdu.