Altın uçak

1.5 ton altınla yüklü kargo uçağı, personel değişimi için indiği Atatürk Havalimanı'nda mahsur kaldı! Evrak eksikliği yüzünden havalanamayan uçak koruma altına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2013 Güncelleme 06 Ocak 2013, 02:22
Altın uçak

İÇİNDEKİLER

İçinde 1.5 ton altınla Gana'dan Dubai'ye gidecek kargo uçağı, personel değişimi ve yakın ikmali için indiği Atatürk Havalimanı'ndan tekrar havalanamadı. Türk kargo şirketinin 'Adıyaman' isimli Airbus A 300 tipi uçağı, 1 Ocak 2013 Salı günü Gana'dan yüklediği 1.5 ton altını Dubai'ye götürürken personel değişimi ve yakıt ikmali için indiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda eksik evrak nedeniyle 5 gündür bekliyor. Uçak alana indikten sonra gümrük ekipleri kargo uçağına yaptığı denetimde evraklarının eksik ve orijinal olmaması nedeniyle apronda uçağı mühürledi. Uçağın, altını Cezayir'den aldığı ve bir başka ülkeye götüreceği de iddia ediliyor.

BELGELER ORJİNAL DEĞİL
Konuya ilişkin olarak yetkililer herhangi bir açıklama yapmazken, Atatürk Havalimanı'ndaki Gümrük Müdürlüğü'nün eksik evrak ve belgelerin orijinal olmaması nedeniyle uçağı mühürlediği öğrenildi. TC-ABK kuyruk tescilli, Airbus A 300B4-203F tipi kargo uçağının evraklarını tamamladıktan sonra havalanabileceği belirtildi.

KAPILARA GÜVENLİK ETİKETİ
Değerli yük taşıyan uçağın başında özel güvenlik görevlisi beklerken, uçağın yolcu ve kargo kapılarının güvenlik etiketleriyle mühürlenmesi dikkat çekti.