Hıristiyan Müslüman

İşte araştırmacı yazar Aytunç Altındal, ikinci kez başkan seçilen Barack Obama'yı böyle yorumladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2012 Güncelleme 10 Kasım 2012, 01:19
Hıristiyan Müslüman

İÇİNDEKİLER

Araştırmacı yazar Aytunç Altındal, TAKVİM'e konuştu. İşte Altındal'ın ilginç açıklamaları:

ABD'de ilk kez Yahudi lobisinin gücü kırıldı. Bunun nedeni de bir Mormon olan Rommey'nin aday gösterilmesi idi. Rommey, Amerikalı Yahudilerin ve waspların desteğini alarak yüzde 48 oy aldı. Yoksa bir mormon aday bu kadar oy alamazdı. Bir de Amerika'da göçmenler bir mormon adaya oy vermezler. Obama da göçmenlerin sayesinde kazandı.

ABD'de ilk kez göçmenler aralarında para toplayarak Obama'ya yardım etti. Obama'nın göçmenlerin oyunu almasının en büyük nedeni ailenin Müslüman, kendisininde Hristiyan olması. Hıristiyan Müslüman yani. Birde Amerikalı göçmenlerin çoğu Katolik olması Obama'nın işine yaradı.

İsrail gazetelerinde dün ilginç haberler vardı. İsrail gazeteleri, "Netanyahu bizi ateşe attı", "Biz şimdi ne yapacağız?" gibi başlıklar ile hükümeti eleştiriyorlardı.

VATİKAN'DAN DESTEK
Netanyahu, Obama seçilince hasta yatağında olmasına rağmen Şimon Perez'i Putin'e gönderdi. Tek arzusu, Rusya'nın desteğini almak. Bu arada Netanyahu seçimden hemen önce Fransa'ya giderek Hollande ile görüştü. Ancak Hollande daha sonra, "Bu Netanyahu çıldırmış. Onunla vakit harcamaya değmez. İran'ı vuralım diye tutturmuş. Bence İsrail bir an önce ondan kurtulmalı" dedi. Netanyahu, Obama'nın rakibi Romney'den daha fazla kayba uğradı.

İsrail'in gücünün kırılması ile Filistin atağa geçti. Dün BM'ye gidip "Gözlemci ülke" statüsüne geçtiler. Vatikan, Filistin'e "Sen hemen BM'ye başvur. Sana tam destek vereceğim ve 150 ülkenin seni tanımasını sağlayacağım" dedi.


MEVLÜT YÜKSEL