Türkiye lider olur

ABD'li ekonomik tetikçi John Perkins, Arap Baharı sonrasını değerlendirdi: Ortadoğu'da sıkıntılar 2015'te biter. Bölgede de kararları Türkiye verir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2012 Güncelleme 10 Eylül 2012, 02:00
Türkiye lider olur

İÇİNDEKİLER

BİR dönem ekonomik tetikçi olarak görev yapan ABD'li John Perkins, şimdilerde yaptığı müthiş öngörülerle gündem yaratmaya devam ediyor. İşte Perkins'in, bölgemizin geleceğiyle ilgili yorumları:
ABD için Türkiye'nin İsrail'le arasının bozulması elbette olumsuz bir durum. Ancak ABD'yi en çok rahatsız eden konu, Suudi Arabistan ile Türkiye'nin çok yakınlaşması. Bunu engellemek için birçok yol denendi. Ancak Arabistan Kralı Abdullah, bu konuda net tavrını koydu. Engeller, Türkiye ile Arabistan'ı daha da hızlı bir şekilde yakınlaştırdı.
TÜRKİYE'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika planı, Arabistan tarafından da yüzde 100 destekleniyor. Hem de hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar güçlü bir destek var.
ARAP Baharı ve sonrasında yaşananları tarihi bir devrim olarak görüyorum. Ancak devrim daha bitmedi. 2015 yılının ilk günlerine doğru Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki yeni oluşumlar, son şeklini alır. İşte o tarihlerde Türkiye çok farklı ve çok güçlü olacak.
AMERİKA, dünyada yapılan üretimin yüzde 30'unu tüketemeyeceğini anladı.
YENİ bir dünya düzeni kuruluyor. Her ülke kendi çıkarlarını düşünmek zorunda. Türkiye de yıllar sonra ilk kez sadece kendi çıkarlarına odaklanmış durumda.