Titanic düştü!

'Uçan Titanic' olarak adlandırılan ve 'düşmeyi engelleyen kontrol sistemi' olan Rus yapımı Superjet-100'ün dağa çarpması şok etkisi yarattı... Uzmanlara göre, sabotaj ihtimali son derece yüksek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2012 Güncelleme 11 Mayıs 2012, 02:03
Titanic düştü!

İÇİNDEKİLER

Endonezya'da içindeki 48 kişiyle kaybolan Suhoy Superjet-100'ün Cakarta'nın güneyinde düştüğü ortaya çıktı. 'Düşmeyi engelleyen sistem' gibi birçok özelliği bulunan ve 'Uçan Titanic' olarak adlandırılan Superjet-100'ün dağa çakılması, 'sabotaj' ihtimalini de akıllara getirdi. Çünkü Rusya, bu özel uçakla birlikte birçok şirketin en büyük rakibi haline gelecekti.

Birçok testi geçti
Uzmanlar, "Sabotaj ihtimali bir hayli fazla. Ancak şu aşamada net açıklama yapmak imkansız. Yüzlerce testten geçtikten sonra bir uçağın düşmesi, imkansıza yakın. Bunu unutmamak gerekir" dedi. Rusya'nın 10 yıldan beri üzerinde çalıştığı Superjet-100 orta menzilli yolcu uçağıydı.

123 sipariş aldı
Bu özel uçak, yolcuların basınç problemi yaşamaması için kişiye özel bir hava sistemi ile donatıldı. Sadece 21 saniyede, kişinin vücuduna uygun bir pozisyon alan koltuklar da ilk kez kullanıldı. 35 milyon dolardan 123 sipariş alan şirketin, bu kazanın ardından sıkıntı yaşama ihtimali var.

Son fotoğraf
Uçaktaki yolcuların çoğunluğunu, havayolu şirketlerinin üst düzey yöneticileri oluşturuyordu. Ayrıca 4'ü mürettebat 8 Rus, bir Fransız ve bir ABD'li gazeteci de tanıtım için uçağa binmişti. Hosteslerin servis yaptığı bu görüntünün çekilmesinden sadece 24 dakika sonra uçağın düştüğü açıklandı.

Salak Dağı'nı aşamadı
Cakarta'daki Salak Dağı'na çarpan Rus uçağı Süperjet-100, daha önce yapılan birçok testlerde büyük başarı sağlamıştı. Bu özel uçağın sistemlerinin dağı fark etmeme ihtimalinin sıfır olduğu açıklandı.